Prva edukativna platformu o srpskom kulturnom nasleđu „Srpski kulturni identitet“

Prva edukativna platformu o srpskom kulturnom nasleđu „Srpski kulturni identitet“

Evo kako da dođete do američke penzije i ostalih beneficija socijalnog osiguranja
Najbolji američki romani svih vremena koje morate pročitati
Predstavnički Dom usvojio zakone koji bi ilegalnim imigrantima otvorili put do državljanstva

Udruženje „Generator Ideja Sintezis“ vam predstavlja prvu edukativnu platformu o srpskom kulturnom nasleđu „Srpski kulturni identitet“.

Projekat „Srpski kulturni identitet“ namenjen je srpskoj deci i omladini odrasloj u dijaspori, a koji ima za cilj da upozna mlade ljude sa srpskom kulturom, informiše o istoriji i aktuelnim temama Srbije i na taj način ih uključi u društveni žvot matične zemlje.

Osavremenjavanjem i kreiranjem bogatijeg sadržaja, uspostavlja se novi identitet, u skladu sa savremenim tendencijama, razvija se nov način očuvanja svesti o pripadnosti srpskom identitetu i izgrađuje se zdrav odnos prema kulturi za koju se vezuje osećaj pripadnosti.

Savremeni, ubrzani način života i globalizacija prisutna u celom svetu, doveli su do toga da mnogi mladi zaboravljaju svoje korene i nacionalni identitet koji nosi pripadnost srpskoj naciji. Čest je slučaj da roditelji ili nisu dovoljno informisani ili nemaju dovoljno vremena kako bi svojoj deci preneli znanje i tradiciju. Osnovni cilj projekta je da se taj, srpski deo identiteta osavremenjuje i bogati sadržajima i da ne ostane zamrznut u onom vremenu u kojem su roditelji ili preci stigli na novu teritoriju.

Projekat je realizovan u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Republike Srbije, Upravom za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i firmom LESTE, koja je specijalizovana za elektronsku edukaciju.

Sav sadržaj je potpuno besplatan korisnicima koji žele da se edukuju o srpskom kulturnom nasleđu i dostupan putem linka.

U svojoj prvoj fazi projekta, imaćete prilike da saznate više o srpskom kulturnom identitetu iz ugla istoričara Nemanje Starovića i Petra Đorđeva. Za dodatan tok razvoja projekta, možete pratiti društvene mreže Instagram i Facebook.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0