SAD: Protekle nedelje zabeležene najviše cene goriva od 2008. godine

SAD: Protekle nedelje zabeležene najviše cene goriva od 2008. godine

Dispatcher for straight box trucks needed
Coradia iLint – prvi voz na vodonik sa nultom emisijom gasova u Severnoj Americi
Miami Beach – Novi zakon zahtevaće od vlasnika nekretnina da obaveste stanare 2 meseca pre podizanja zakupnine

Cene goriva su dostigle prosek od 4 dolara po galonu prvi put od 2008. godine, a neke procene kažu da će dostići 4,25 dolara do Memorijalnog vikenda. Međutim, cena goriva u nekim državama je već mnogo veća.

U nekim delovima zemlje, 4 dolara bi predstavljalo značajan popust. Okrug Los Anđeles je, na primer, ove nedelje zabeležio prosečno 5 dolara po galonu. Na nekim pumpama u Los Anđelesu, gorivo se ove nedelje prodavalo za 7,25 dolara po galonu. Galon u oblasti Filadelfije dostigao je 4,05 dolara po galonu krajem prošle nedelje, što je povećanje od 43 centa u proteklom mesecu. Patrick De Han, šef analize za GasBuddy, rekao je na Twiteru da je San Francisko takođe dostigao 5 dolara po galonu i rekao za USA Today da će još gradova verovatno dostići tu cenu u narednim nedeljama.

U svom govoru predsednik Bajden je upozorio zemlju da će invazija ruske vojske na Ukrajinu imati efekta na svakog Amerikanca. Kao odgovor na ruske akcije, Bajden je objavio da SAD i 30 drugih zemalja zajedno rade na oslobađanju 60 miliona barela nafte iz strateških rezervi širom sveta. Trideset miliona od tih barela doći će iz američkih strateških rezervi nafte, rekao je Bajden, rekavši da će ta akcija „pomoći da se cene goriva spuste“.

U međuvremenu, AAA, koja koristi sopstvenu metodologiju za određivanje prosečne cene goriva, izračunala je da je prosek u subotu bio 3,922 dolara. Najviši ikad zabeležen nacionalni rekord AAA za galon benzina bio je 4,114 dolara, koji je postavljen 17. jula 2008. To je takođe datum kada je GasBuddy zabeležio najvišu cenu ikada: 4,103 dolara.

Car And Driver

COMMENTS

WORDPRESS: 0