Samo 1 slovo se ne nalazi ni u jednom nazivu američke države. Možete li da pogodite koje je slovo u pitanju?

Samo 1 slovo se ne nalazi ni u jednom nazivu američke države. Možete li da pogodite koje je slovo u pitanju?

Evo koliku ušteđevinu ima prosečni Amerikanac
Najbolja mesta za proslavu 4. jula u Majamiju
Ovo su 20 najboljih poslova u Americi za 2021. godinu. Da li je i vaš posao jedan od njih?

Spremni za brzu jezičku mozgalicu? Brzo – u mislima prođite kroz listu američkih država. Nećemo vas pitati koje ime države počinje sa dva samoglasnika – ali ćemo vas naterati da pitati ovo: koje slovo nije u nazivu nijedne države?

map

Imate li pretpostavku? Pa, dragi ljubitelji trivijalnosti, odgovor je… slovo Q. Tako je – 50 različitih imena, a nijedno od njih ne sadrži slovo Q. Svako drugo slovo abecede se pojavljuje barem jednom.

Međutim, ako ste nagađali J ili Z, bili ste blizu – i verovatno ne živite u New Jersey-u ili Arizona-i, pošto su to jedine države koje sadrže J i Z. Postoji još nekoliko retkih slova koja se pojavljuju samo dva puta. Nijedna država osim Alabama-e i Nebraska-e nema slovo B u svom imenu, a California i Florida su jedini nazivi država koji sadrže F. Ako je X bila vaša pretpostavka, i vi ste bili blizu — ovo retko slovo se pojavljuje samo u Nex Mexico-u i Texas-u.

Jedino slovo sa manje od pet pojavljivanja moglo bi da vas iznenadi: P! Ima ga samo u Pennsylvania-i, New Hampshire-u i Mississippi-u (dvostruko P povećava ga na četiri pojavljivanja, iako je samo u tri imena država). Međutim, ako District Columbia i Puerto Rico postanu naša 51. i 52. država, to će značiti malo više zastupljenosti za B, F i P. Ipak, nema ljubavi za Q!

 

Izvor: Rd.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0