Sve što treba da znate prilikom iznajmljivanju stana u Majamiju!

Sve što treba da znate prilikom iznajmljivanju stana u Majamiju!

Intervju: Darko Vlogs – Instagram senzacija iz kamiona!
Amerika danas obeležava “Dan sećanja” – Memorial Day
10 najmanje stresnih poslova u SAD na kojima možete zaraditi više od $100.000 godišnje

Prodaja i iznajmljivanje nekretnina je škakljiv posao. Današnji web sajtovi i aplikacije su omogućili da dosta posla možete da odraditi sami, ali ne postoji zamena za iskusnog strucnjaka. Agent za nekretnine koji poznaje tržiste može da vam uštedi vreme, novac i strpljenje tako što će vam pomoći da date odgovarajuću ponudu i izaberete pravu nekretninu za vas.

Prilikom kupovine ili iznajmljivanja stana papirologije će biti na pretek, stoga ne može biti na odmet da imate nekoga ko je sa tim procesom već upoznat. Ostali segmenti transakcije će se takodje brže odvijati. Sve ovo je za iskusnog agenta rutina. Iskusni agenti za nekretnine obično imaju kontakte sa zvaničnim institucijama, notarima, proceniteljima i ostalima koji mogu olakšati proces kupovine ili izdavanja.

Miami Glasnik je ovom prilikom kontaktirao Mate Granića, našeg realtora u Majamiju, koji je odlučio da podeli svoje iskustvo i savete sa našim čitaocima. U ovom tekstu dotakli smo se teme iznajmljivanja stana u Majamiju.

Koje uslove treba ispuniti da bi se uopšte moglo aplicirati za iznajmljivanje stana?

Tržište nekretnina, a pogotovo iznajmljivanja stanova u Majamiju se kreće izuzetno brzo i kada pronađete mesto koje želite, mi moramo biti spremni da brzo reagujemo.

Dostavljene ponude moraju da ispunjavaju sledeće uslove:

Za ulazak u stan su potrebna je imati novac za tri (3) meseca, koji su podeljeni kao zakup prvog meseca, poslednji mesec i depozit . Najam za prvi mesec potreban je kao depozit u dobroj veri da bi se ponuda razmatrala; Kombinovani NETO mesečni prihod među potencijalnim zakupcima trebao bi biti približno tri (3) puta veći od iznosa zakupa. Budući stanari moraju imati čistu kriminalnu prošlost, bez prethodnih prekršaja. Svi potencijalni stanari moraju biti napomenuti unapred.

Koja dokumentacija je neophodna da se dostavi prilikom apliciranja za stan?

Vrlo je važno je imati sve ove dokumente:

  • Popunjena prijava za iznajmljivanje (poslaće vam vaš agent)
  • Jasna, kopija u boji fotografije I.D. (poželjna vozačka dozvola)
  • Izveštaj o krivičnoj prijavi sa trenutne adrese lokalne policijske stanice (možemo poslati link i to se može obaviti i na internetu )
  • Dokaz o kreditnom izveštaju (možemo vam poslati link, a to se može obaviti i na internetu) – Prihvata se kreditna karma
  • Dokaz o prihodu, bilo kao: o Poslednja tri (3) meseca isplate od poslodavca ILI o Poslednja četiri (4) meseca bankovnih izvoda sa uplatama depozita
  • Referentno pismo vlasnika (ako trenutno iznajmljuje)
  • Kopija registracije vozila.

COMMENTS

WORDPRESS: 0