Selidba iz Njujorka u Majami može vam uštedeti do 200 000 dolara

Selidba iz Njujorka u Majami može vam uštedeti do 200 000 dolara

ПОМОЗИМО БАХАМИМА – Наша црква Св.Симеон укључила се у акцију прикупљања помоћи угроженом Народу!
Minimalna satnica na Floridi nastaviće da raste u 2022. godini
Deset najbrže rastućih poslova u narednoj deceniji za koje nije potrebna diploma

Radnici sa visokim prihodima širom SAD migrirali su u Majami kako bi iskoristili velikodušnu poresku politiku i umerene troškove života. Ali u zavisnosti od toga iz kog dela države dolazite, preseljenje u Magični grad možda neće imati finansijskog smisla.

To je glavni nalaz nove studije kompanije za finansijsku tehnologiju SmartAsset. Prema studiji, radnici u Njujorku sa 650.000 dolara godišnje zarade mogli bi da uštede skoro 200.000 dolara godišnje preseljenjem u Majami, gde su troškovi života otprilike 115 odsto niži nego u Velikoj jabuci.

Jednako dobrostojeći građani San Franciska bi iskusili pad troškova života u Majamiju za 60% i uštedeli bi nešto više od 150.000 dolara godišnje. Nasuprot tome, stanovnici Čikaga na tom nivou plata bi smatrali da su troškovi života u Majamiju samo 6% niži i uštedeli bi samo 10.500 dolara ako bi krenuli na jug.

SmartAsset je koristio federalne, državne i lokalne poreze i podatke o troškovima života da bi izračunao koliko bi poreski obveznici iz Njujorka, San Franciska i Čikaga koji zarađuju između 150.000 i 650.000 dolara godišnje mogli da uštede nastanjivanjem u Majamiju. Istraživači su takođe uračunali troškove stanovanja koristeći podatke iz centra svakog grada.

Studija pokazuje da je štednja rasla sa prihodima radnika, pri čemu oni koji zarađuju najviše dobijaju za svoj novac. Ipak, ljudi koji zarađuju 150.000 dolara mogli bi da zadrže više svoje plate ako se presele u Majamij, sa uštedom u rasponu od otprilike 1.900 do 48.000 dolara, u zavisnosti od toga iz kog grada se sele.

Uštede na nivou prihoda bile su konstantno veće za stanovnike Njujorka nego za stanovnike drugih gradova, pokazuje studija. To je zato što su troškovi života u Njujorku najviši od analiziranih gradova SmartAsset-a, sa 137% iznad nacionalnog proseka. Troškovi života u Majamiju su 23% iznad nacionalnog proseka.

Pošto su troškovi života u Njujorku tako visoki, ne bi trebalo da bude iznenađenje što mnogi stanovnici grada gledaju na zelenije pašnjake.

Prema podacima o aktivnostima pretrage sa sajta za prodaju nekretnina Realtor.com, mnogi potencijalni kupci i iznajmljivači koji žive u Njujorku traže nekretnine na Floridi. Sedam od 10 okruga koje su korisnici sa sedištem u Njujorku najčešće pretraživali na sajtu bilo je na Floridi, a svi su bili van države Njujork.

Njujorčani su takođe odgovorni za 23% pretraga stambenog prostora u okrugu Miami-Dade, prema podacima Realtor.com.

Preseljenje u Majami postaje sve privlačnija opcija za radnike sa visokim prihodima širom SAD. Velikodušna poreska politika i umereni troškovi života čine ovaj grad primamljivim izborom za one koji žele da maksimalno iskoriste svoje zarade. Međutim, važno je uzeti u obzir regionalne razlike i nivoe prihoda pri donošenju odluke o preseljenju.

 

 

Izvor: Cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0