Senat bliži usvajanju Zakona o infrastrukturi koji je vredan hiljadu milijardi dolara

Senat bliži usvajanju Zakona o infrastrukturi koji je vredan hiljadu milijardi dolara

FK Crvenka Miami – Prvi poraz u novoj sezoni
U Kongresu ponovo predložen zakon o četvorodnevnom radnom vremenu
Tehnološka kompanija iz Majamija u „pregovorima“ za novo ime Miami Heat arene

Američki Senat, gornji dom Kongresa, podržao je okončavanje debate o Zakonu o infrastrukturi vrednom hiljadu milijardi dolara, što se smatra proceduralnim – ali i važnim iskorakom nakon višemesečnih pregovora između predsednika Džozefa Bajdena i grupe senatora iz redova demokrata i republikanaca.

Odluku je podržalo 67 senatora, nasuprot njih 27, pa će time biti ograničena rasprava o zakonu koji bi trebalo da omogući najveće ulaganje u američku infrastrukturu, puteve, mostove, aerodrome i vodni saobraćaj – u poslednjih nekoliko decenija.

Ipak, kako javlja agencija Rojters, rok za usvajanje zakona je nejasan – jer su članovi Kongresa pripremali moguće glasanje o amandmanima radeći iza zatvorenih vrata – kako bi postigli sporazum koji bi Senatu omogućio brzo usvajanje zakona.

Posao možemo da završimo na lakši ili teži način. U oba slučaja, Senat će zasedati dok ne završimo posao. Od mojih republikanskih kolega zavisi koliko će to trajati“, rekao je lider demokratske većine Čak Šumer pre glasanja.

Usvajanje zakona predstavljalo bi veliku pobedu za Šumera, Bajdena i republikanske i demokratske senator koji su mesecima usaglašavali zakon – koji će nakon potvrde biti poslat u Predstavnički dom.

Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0