Senat usvojio paket pomoći. Svaki amerikanac dobiće 1200$!

Senat usvojio paket pomoći. Svaki amerikanac dobiće 1200$!

Želite da kupite američko državljanstvo? Evo koliko sada košta za strane investitore
Kako da prijavite dete rodjeno u SAD u matičnu knjigu rođenih i knjigu državljana Republike Srbije
11 načina kako da imate zdravstveno osiguranje ako ste bez posla ili imate male prihode

Predstavnici Bele kuće i Senata jutros su postigli sporazum kojim se predviđa ogromna pomoć preduzećima, radnicima i zdravstvenom sistemu zbog virusa korona.

To je ujedno i najveća ekonomska mera spašavanja u istoriji SAD i zamišljena je kao višenedeljna ili višemesečna “zakrpa za ekonomiju” koja se kreće ka recesiji, prenosi AP.

Ovaj paket ekonomskih mera predviđa direktne isplate većini Amerikanaca, proširenje naknada za nezaposlene i program od 367 milijardi dolara pomoći za mala preduzeća kako bi zadržala profit dok su radnici kod kuće.

Šta ovo konkretno znači?

Paket bi Amerikancima dao jednokratnu pomoć – 1.200 dolara po osobi za one koje zarađuju do 75.000 dolara godišnje i 2.400 dolara za bračne parove koji zarađuju do 150.000 dolara, uz dodatak od 500 dolara po detetu.

Ogromna novčana pomoć ide i za bolnice koje očekuju talas pacijenata sa COVID-19.

Demokrate su objavile da će paket pomoći služiti da zameni plate radnika za naredna četiri meseca, umesto tri kako je prvo predloženo. Radnici bi dobili iznos koji država plaća za nezaposlene (unemployment), plus dodatak od 600 USD nedeljno, a prvi put su obuhvaćeni radnici koji rade samostalno poput Uber vozača.

COMMENTS

WORDPRESS: 0