Senat usvojio zakon o zaštiti istopolnih i međurasnih brakova

Senat usvojio zakon o zaštiti istopolnih i međurasnih brakova

20 najboljih mesta u Sjedinjenim Državama koje trebate posetiti u aprilu
Ovim američkim gradovima preti nestanak do 2100.godine
Nakon Farmers Insurance-a i AAA napušta Floridu

Senat je u utorak usvojio zakon o zaštiti istopolnih i međurasnih brakova, pod nazivom Zakon o poštovanju braka, u značajnom dvopartijskom glasanju.

Konačan rezultat glasanja je bio 61-36. Predlog zakona podržali su svi članovi demokratskog kluba i 12 republikanaca, istih desetak članova GOP-a koji su podržali zakon na proceduralnim glasanjima ranije ovog meseca.

Predstavnički dom će sada morati da odobri zakon pre nego što ga pošalje na sto predsednika Džoa Bajdena na potpisivanje zakona. Očekuje se da će Dom usvojiti zakon pre kraja godine – verovatno već sledeće nedelje.

Iako zakon ne bi postavio nacionalni zahtev da sve države moraju legalizovati istopolne brakove, on bi zahtevao od pojedinačnih država da priznaju legalni brak druge države.

Dakle, u slučaju da bi Vrhovni sud mogao poništiti svoju odluku Obergefell protiv Hodgesa iz 2015. kojom su legalizovani istopolni brakovi, država bi i dalje mogla da donese zakon o zabrani istopolnih brakova, ali bi ta država morala da prizna istopolne brakove brak iz druge države.

CNN

COMMENTS

WORDPRESS: 0