Seven Mile most na Floridi otvoren nakon petogodišnjeg zatvaranja

Seven Mile most na Floridi otvoren nakon petogodišnjeg zatvaranja

Amazon Prime Day – datum i ponude koje se očekuju
Perez Art Museum ponovo se otvara za posetioce početkom novembra
MSC gradi najveći centar za krstarenje u Severnoj Americi

Najlepši most na Floridi je konačno ponovo otvoren posle više od pet godina renoviranja! Istorijski Seven Mile most, iznad kristalno čistih voda između Marathon i Pigeon Key-a, nudi pristup nekim od najlepših pejzaža i divljih životinja u Sjedinjenim Državama.

Kada je izgrađen 1912.godine, ovaj deo mosta je bio pravo čudo. Deo prekomorske železnice Florida Keys, inženjerski podvig je povezao Floridu Keys sa kopnom po prvi put – ikada. Kada su železnički radovi prestali i kada je most zatvoren, deonica od 2,2 milje je postala ribarsko pristanište i rekreativna zona koja je stalno bila prepuna ljudi. Čak je bio naveden kao artikal u Nacionalnom registru istorijskih mesta.

Most je zatvoren 2017.godine radi renoviranja kako bi se osigurala sigurnost i očuvanje strukture. Sada kada se vratio, ponovo možete da hodate, vozite bicikl, džogirate ili vozite rolere preko mosta.

Most vam takođe omogućava pristup malom, idiličnom ostrvu Pigeon Key gde možete da ronite ili pecate sa pristaništa. Na ostrvu se nalazi centar nauke o moru, muzej i originalne zgrade iz vremena kada su na njemu živeli železničari.

Nepotrebno je reći da se gomila okupila da svedoči ponovnom otvaranju baš kao i kada je prvobitni železnički most zatvoren. Nekada nazvan „Osmo svetsko čudo“, istorijski most se vratio da pruži jedinstvene mogućnosti za rekreaciju. Još bolje, očekuje se da će ovog proleća krenuti tramvaj sa 60 putnika koji će voziti posetioce napred-nazad do Pigeon Keys-a.

Izvor: Timeout.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0