Sezona povraćaja poreza počinje u petak. Evo šta sve treba da znate

Sezona povraćaja poreza počinje u petak. Evo šta sve treba da znate

Kako da znate jeste li ste ispunili uslove da postanete državljanin Amerike?
Amerika ili Kanada: Koja država je bolja za život? Evo šta kažu istraživanja
Izmena H-1B viza obavezna za zaposlene koji se sele sa jednog radnog mesta na drugo

Poreska sezona 2021. započinje u petak, a stanovnici Floride videće neke promene koje je donela pandemija koronavirusa a koje bi mogle uticati na iznos koji će dobiti ili platiti.

Stručnjaci kažu da bi ljudi trebalo da budu svesni određenih situacija, uključujući rad u drugoj državi ili potraživanje stimulusnog čeka, koji bi mogli uticati na njihovu poresku obavezu.

To je zato što je pandemija koronavirusa dovela do promena u poreskom zakonu koje će uticati na pojedinačne prijave i povraćaj sredstava.

Ove godine sezona je takođe kraća nego inače. Poreska uprava će početi da prihvata i obrađuje poreske prijave u petak, 12. februara, i do sada nije nagovestila da će produžiti rok za prijavljivanje posle 15. aprila

Stimulusni čekovi mogu značiti veći povraćaj sredstava

Naravno, mnogi Amerikanci su dobili podsticajne čekove na osnovu svojih poreskih prijava. Poreska uprava poziva ljude koji obično ne prijavljuju porez, kao i one koji su trebali da dobiju više novca da ih ove godine podnesu zbog promene okolnosti, poput deteta ili značajnog pada prihoda od 2019. do 2020. godine.

Jedini način da sada dobijete podsticajni ček jeste da podnesete poresku prijavu i zatražite vaš novac. To bi moglo dovesti do većeg povraćaja nego obično, ako ne budete dužni Poreskoj upravi.

To bi takođe moglo pomoći nekima da postanu podobni za veće poreske olakšice. Ako su vam prihodi opali u 2020. godini, možda ćete moći da ostvarite stimulativne isplate za koje niste imali pravo na osnovu zarade u 2019. godini.

Možda ćete takođe moći da zatražite različite poreske olakšice namenjene Amerikancima sa srednjim i niskim prihodima, kao što su zarađeni porez na dobit i poreski kredit za decu, koji mogu vredeti stotine ili hiljade dolara u zavisnosti od dohotka i veličine porodice.

Ukoliko želite da saznate šta je sve promenjeno u odnosu na prošlu godinu i šta sve treba da znate priliko povraćaja poreza možete to uraditi putem sledećeg linka.

Izvor: CNBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0