Sezona povraćaja poreza za 2022. godinu počinje u ponedeljak. Evo šta sve treba da znate

Sezona povraćaja poreza za 2022. godinu počinje u ponedeljak. Evo šta sve treba da znate

Ilon Mask izazvao “rat” na tržištu električnih automobila
Skriveno nošenje vatrenog oružja jedan korak bliže legalizaciji na Floridi
19. januar – Tradicionalno Bogojavljensko plivanje za Časni krst

Sezona poreskih prijava je stigla, a pandemija i njene posledice i dalje izazivaju komplikacije. Evo vodiča o tome šta treba da očekujete dok pripremate i podnosite svoje prijave.

Kada počinje poreska sezona?

Poreska služba će početi da prihvata pojedinačne prijave poreza na dohodak za 2021. 24. januara. Većina poreskih obveznika dobija povraćaj sredstava. Rani podnosioci prijave obično su domaćinstva sa nižim prihodima čija primarna zarada dolazi od njihovog posla. Često pokušavaju da brzo dobiju taj povraćaj i ne čekaju informacije o partnerstvima i investicijama, koje su od većeg značaja za bogatije investitore koji kasnije podnose zahteve.

Kada se završava poreska sezona?

Poreski rok se vraća na svoj tradicionalni termin sredinom aprila nakon što je odložen u protekle dve godine, ali nije 15. april. Ove godine rok u celoj zemlji je do 18. aprila zbog praznika.

Mogu li dobiti produženje?

Da. Možete tražiti šestomesečno produženje za podnošenje zahteva. Međutim, to ne menja datum dospeća plaćanja, a ako ne platite dovoljno do sredine aprila, to može izazvati kamate i kazne.

Ima li nešto neobično ove godine?

Da. 2021. je bila neobična zbog pandemije, a to znači i neobičan odjek u poreskim prijavama. Među značajnim pitanjima su isplate dečijih poreskih kredita i ekonomskih podsticaja. Poreska uprava se i dalje bori sa zaostatkom u zatvaranju svojih kancelarija i administriranju novih programa iz ere pandemije. Ti problemi ometaju sposobnost agencije da odgovori poreskim obveznicima.

WSJ

COMMENTS

WORDPRESS: 0