Skriveno nošenje vatrenog oružja jedan korak bliže legalizaciji na Floridi

Skriveno nošenje vatrenog oružja jedan korak bliže legalizaciji na Floridi

Guverner DeSantis će proširiti ‘Don’t Say Gay’ zakon na sve razrede
4 srednje škole iz Majamija među 100 najboljih u Americi
Otkrijte TIZI – Brz i siguran način slanja novca iz inostranstva u Srbiju

Florida se suočava sa mogućim promenama u zakonima o oružju, nakon što je predloženi zakon o nošenju skrivenog oružja prošao u Domu u petak.

Ako bude usvojen, predlog zakona će eliminisati potrebu za skrivenom dozvolom za oružje, dozvoljavajući vlasnicima oružja da nose vatreno oružje u državi bez prethodne dozvole i obuke.

Iako su republikanci, uključujući guvernera Ron DeSantisa, izrazili podršku ovom zakonu, demokrate su ga oštro kritikovale, navodeći da će zakon učiniti Floridu manje bezbednom, posebno zbog istorije masovnih pucnjava u državi.

Pristalice zakona smatraju da će to olakšati vlasnicima oružja da se brane, dok kritičari smatraju da će se time stvoriti veća mogućnost za tragediju, s obzirom na činjenicu da će ljudi moći da nose oružje bez odgovarajuće provere prošlosti i obuke.

Zakon će sada biti poslat na razmatranje Senatu na Floridi, gde će se verovatno suočiti sa podeljenim mišljenjima i mogućim amandmanima.

Gun over American patriotic flag, firearms restriction debate.

Predloženi zakon o nedozvoljenom nošenju na Floridi bi mogao da izmeni postojeće zakone o oružju, omogućavajući vlasnicima oružja da nose skriveno vatreno oružje bez potrebe za dozvolom za nošenje skrivenog oružja.

Iako na Floridi nije potrebna dozvola za kupovinu vatrenog oružja, vlasnici oružja trenutno moraju da podnesu zahtev za dozvolu za nošenje skrivenog vatrenog oružja, koji uključuje posebne provere i obuku. Međutim, predloženi zakon bi eliminisao potrebu za ovim dozvolama, što znači da stanovnici Floride, kao i nerezidenti koji ispunjavaju uslove Floride, mogu da nose skriveno oružje u državi bez potrebe da se prijavljuju za dozvolu.

Predloženi zakon zahteva da vlasnici oružja imaju važeću ličnu kartu dok poseduju vatreno oružje, a u slučaju da zakon bude usvojen, vlasnici oružja će moći slobodno da nose skriveno oružje bez prethodne dozvole.

Iako će predloženo nedozvoljeno nošenje vatrenog oružja omogućiti vlasnicima oružja na Floridi da nose oružje bez ikakvih prethodnih provera, to ne će uticati na trenutne zahteve za kupovinu vatrenog oružja. Trenutna državna lista uslova za kupovinu vatrenog oružja, uključujući minimalnu starost od 21 godine, neće se menjati.

Ovaj zakon, koji je prvobitno predložio predsednik Pol Rener, naišao je na kritike demokratskih lidera koji tvrde da bi predloženo nošenje oružja bez dozvole moglo dovesti do većeg broja masovnih pucnjava. S druge strane, pristalice zakona tvrde da će to povećati bezbednost i omogućiti vlasnicima oružja da se zaštite u slučaju napada.

NBC Miami

COMMENTS

WORDPRESS: 0