Spajaju se Frontier i Spirit. Biće to peta najveća avio-kompanija u Americi

Spajaju se Frontier i Spirit. Biće to peta najveća avio-kompanija u Americi

Saznajte u koje sve zemlje Amerikanci trenutno mogu da putuju i pod kojim uslovima
Troškovi aplikacije za “Zelenu kartu” biće skuplji za 130%. Evo kada bi nove cene trebalo da stupe na snagu
Razmišljate o odmoru u toplim krajevima Amerike tokom decembra? Evo nekoliko predloga

Frontier Airlines i Spirit Airlines, dva najveća lowcost avio prevoznika u SAD, dogovorili su se da se spoje u sporazumu vrednom 6,6 milijardi dolara. Ovim spajanjem postaće peta najveća avio-kompanija u Americi.

Ovo spajanje daje Frontier Airlines-u iz Denvera 51,5% kontrolnog udela u kombinovanoj avio-kompaniji. Investitori Spirit-a će dobiti 1,9126 akcija Frontier plus 2,13 dolara u gotovini za svaku akciju koju poseduju, dajući akcionarima Spirit-a podrazumevanu vrednost od 25,83 dolara po akciji.

„Ova transakcija je usredsređena na stvaranje agresivnog konkurenta sa ultra niskim cenama karata kako bi još bolje služio našim gostima, proširio mogućnosti za karijeru za članove našeg tima i povećao pritisak konkurencije, što rezultira povoljnijim cenama karata za naše korisnike“, rekao je predsednik Spirit-a i izvršni direktor Ted Kristi. Spirit ima sedište u Miramaru na Floridi.

Odbori obe kompanije odobrili su posao tokom vikenda. To bi bilo prvo spajanje velikih američkih avio-kompanija od spajanja Alaska Airlinesa sa Virgin America 2016.

Cnbc

COMMENTS

WORDPRESS: 0