Spisak država koje zahtevaju dvonedeljni karantin za putnike sa Floride

Spisak država koje zahtevaju dvonedeljni karantin za putnike sa Floride

CDC produžio zabranu za rad kruzera u američkim vodama do oktobra
Luminosa: A Festival of Light
Volite pužiće sa cimetom? Knaus Berry Farm se ponovo otvara u Majamiju

Broj slučajeva koronavirusa raste širom Sjedinjenih Država, a Florida je jedna od država koja prednjači u broju obolelih. Veliki broj država uvode nove karantinske uredbe širom zemlje za putnike iz najugroženijih delova, kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa.

Ukolliko krećete na put imajte na umu da pojedine države imaju posebna ograničenja i karantinske naredbe za putnike sa Floride.

Njujork

Guverner Njujorka, Andrew Cuomo objavio je da država izdaje hitnu zdravstvenu naredbu koja zahteva da putnici koji dolaze iz država sa najvećim rastom slučajeva COVID-19, uključujući i Floridu moraju dostaviti svoje kontakt informacije prilikom dolaska.
Cuomo je rekao da će oni koji ne budu sledili ovo pravilo platiti 2.000 dolara novčane kazne.

Čikago

Čikaški zvaničnici saopštili su da će putnici koji od 6. jula dođu ili se vrate u Čikago iz država koje su najteže pogođene COVID-19, uključujući Floridu morati da provedi 14 dana u karantinu.

Kanzas

Ministarstvo zdravlja i zaštite životne sredine Kanzasa saopštilo je 29. juna, da ljudi koji su putovali na Floridu moraju da idu u 14 dnevni karantin nakon dolaska u državu.

Pensilvanija

Guverner Pensilvanije, Tom Wolf saopštio je drugog jula spisak država čiji putnici moraju da idu u dvonedeljni karantin po dolasku u ovu državu, na listi se nalazi i Florida.

Masačusests

Masačusets savetuje svim putnicima koji dolaze u ovu državu da provedu 14 dana u samoizolaciji. Uredba je na snazi još od 27. marta.

Novi Meksiko

Po izvršnom nalogu guvernera Novog Meksika, Michelle Lujan Grisham, potpisanog 1. juna svako ko putuje van države i vrati se ili dođe u  Novi Meksiko dužan je provede dve nedelje u karantinu.

Vermont

Prema uredbi koja je na snazi od 15. juna, putnici koji stižu u Vermont moraju da provedu 14 dana karantinu u Vermontu ili, alternativno, da provedu sedam dana u karantinu nakon čega sledi test Covid-19 u njihovoj matičnoj državi.

Konektikat

Prema uredbi od 24. juna karantin u trajanju od dve nedelje obavezan je za sve koji dolaze iz ugroženih država, koje uključuje i Floridu.

Nju Džersi

Prema uredbi od 24. juna karantin u trajanju od dve nedelje obavezan je za sve koji dolaze iz ugroženih država, koje uključuje i Floridu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0