Srpski karatista Ivan Milosavljević osvojio 3.mesto na otvorenom Prvenstvu Amerike u Čikagu

Srpski karatista Ivan Milosavljević osvojio 3.mesto na otvorenom Prvenstvu Amerike u Čikagu

“Swizzle Rum Bar & Drinkery” našeg Danila Božovića proglašen za drugi najbolji bar u Americi za 2023. godinu
Rakija Grill i Rakija Lounge ove godine pripremaju nezaboravan praznični program!
Da li vam treba osiguranje za domaća putovanja?

Proteklog vikenda u Čikagu državi Illinois, održano je Prvenstvo Amerike i kvalikacije za USA team 2022 u karateu. Učešće je uzelo oko 1000 takmičara iz cele Amerike.Takmičenje je održano u Convention centru (Schaumburg,IL). Uslov samog učešća je pre svega Američko državljanstvo, u protivnom nije moguće kvalifikovati se reprezentaciju bez američkog državljanstva.

Ivan Milosavljević zauzeo je 3.mesto u kategoriji Seniori Elite +84 kg, u prvom kolu savladao je šampiona iz Kalifornije rezultatom 5:0,zatim šampiona Teksasa 7:3, da bi nažalost polufinale izgubio od takmičara iz Njujorka u poslednjim trenucima meča 7:5. Povreda u četvrtfinalu je definitivno uticala na rezultat izgubljenog polufinala.

Ono što je najbitnije, top 6 iz kategorije ušli su u uži spisak reprezentacije Amerike,i kvalifikovali su se za Team Trials 2022 koji će biti održan u Colorado Springs tačnije u Olimpijskom trenažnom centru Američkog Olimpijskog tima.


Top 2 predstavljace Ameriku 2022 na Pan-Americkom šampionatu i na World games koje se održava u Alabami.
Glavni favoriti su definitivno Brian Irr učesnik olimpijskih igara u Tokiju i Ivan Milosavljević. Jedna zanimljivost je da je Ivan bio takmičar Srbije i Crne Gore zatim Srbije,da bi kasnije dobio zelenu kartu na lutriji 2012 i emigrirao u SAD (Florida-Majami).

COMMENTS

WORDPRESS: 0