St Augustine – Najstariji grad u Americi!

St Augustine – Najstariji grad u Americi!

25 najboljih mesta za putovanje tokom februara u Americi
Glasnik Preporuka – Devil’s Den
15 tajnih mesta u Americi koja nisu dozvoljena za posetioce

St. Augustine je grad na atlantskoj obali severoistočne Floride. Osnovan je 1565. godine od strane španskih istraživača i predstavlja najstarije evropsko naselje u kontinentalnom delu Sjedinjenih Država. To je drugi najstariji grad na teritoriji SAD-a nakon San Juan-a (Puerto Rico).

st augustine miami glasnik

Španija je ustupila Floridu Sjedinjenim Državama 1819. godine, a St. Augustin je proglašen glavnim gradom Floridske teritorije nakon ratifikacije Adams-On ugovora 1821. godine. Teritorijalna vlada je preselila i napravila Tallahassee glavnim gradom 1824.godine.  Od kraja 19. veka, istorijski karakter St. Augustina učinio je grad glavnom turističkom atrakcijom.

St Augustin, poznat kao Drevni grad, može se pohvaliti blagom klimom tokom cele godine, pogodnom za šetnju predivnom istorijskom četvrti sa svojim kaldrmisanim ulicama, jedinstvenim kafićima, barovima i prodavnicama. Uživajte u lepotama ranog jutra koje polako oživljava sa lokalnim stanovništvom i turistima koji pešice istražuju značajne znamenitosti, uključujući Castillo de San Marcos, Lightner muzej, Flagler College i Fort Matanzas. Bez obzira da li ste zainteresovani za istraživanje bogate istorije grada ili samo za mirno uživanje na prirodnim plažama prelepe severne Floride, St Augustine je savršena destinacija.

Ovaj prekrasni mali grad ima i 43 milje netaknutih plaža od kojih su neke pokrivene samo raskošnim finim zlatnim peskom. Na nekima od plaža mozete provozati svoje vozilo ili prošetati vašeg kućnog ljubimca. Sa jednog od jedinstvenih vidikovaca u gradu, možete iskusiti i postmatrati izlazak sunca koje se diže iznad horizonta Atlantskog okeana.

St. Augustine udaljen je od Majamija nesto više od 300 milja ili oko 5 sati vožnje.

COMMENTS

WORDPRESS: 0