Šta ako dobijete “Zelenu kartu” na lutriji dok ste u Americi?

Šta ako dobijete “Zelenu kartu” na lutriji dok ste u Americi?

Kako izgleda test za dobijanje američkog pasoša?
Zelena Karta – Evo kako da skratite vreme čekanja i troškove za obrazac I-130
Najpovoljni američki koledži i univerziteti za studente iz inostranstva

Ako ste među srećnicima koji su izabrani u lutriji za zelenu, vreme je da preduzmete sledeće korake ka dobijanju vaše zelene karte. DV Lutrija, poznata i kao Lutrija za Zelenu Kartu, pruža pojedincima iz zemalja s istorijski niskim stopama imigracije šansu za stalni boravak u Sjedinjenim Američkim Državama.

Od neverovatnih 11 miliona prijava širom sveta, otprilike 55.000 kandidata je nasumično odabrano da pređe na sledeću fazu procesa. 

Međutim, biti izabran je samo prvi korak na vašem putu. Važno je razumeti da izbor ne garantuje Zelenu Kartu. Postoje važni koraci koje morate preduzeti kako biste bili razmatrani za vizu, i vreme je od suštinskog značaja.

Iako većina uputstava za dobitnike DV lutrije naglašava dobijanje imigrantske vize u ambasadi SAD-a van Sjedinjenih Država, postoji manje poznata činjenica: ako ste trenutno u SAD-u i imate važeći status, postoji šansa da dobijete svoju zelenu kartu bez napuštanja zemlje. Ovaj proces, poznat kao Podešavanje statusa, uključuje podnošenje I-485 zahteva USCIS-u. Brzo podnošenje obrasca I-485 kada to Viza Bilten dozvoljava nudi nekoliko prednosti, uključujući zaobilaženje potrebe za podnošenjem dokumenata Nacionalnom centru za vize, što potencijalno vodi do brže obrade.

Imajte na umu nekoliko ključnih zahteva:

  • Raspoloživost vize: Možete se prijaviti za “adjustment of status” samo ako vam je Diverzitetska viza dostupna. Vaš prioritetni datum, datum kada ste izabrani za Diverzitetsku vizu, mora biti aktuelan. Proverite mesečni Viza Bilten na sajtu Stejt departmenta za ažuriranje prioriteta.
  • Fizička prisutnost u Sjedinjenim Državama: Morate biti fizički prisutni u SAD-u kada vam je Diverzitetska viza odobrena da biste bili kvalifikovani za “adjustment of status”.
  • Pravovremeno podnošenje: Vaša prijava za podešavanje statusa mora biti podneta tokom perioda važenja vaše Diverzitetske vize. Obično su Diverzitetske vize važeće šest meseci od datuma izdavanja.
  • Održavanje statusa: Ključno je imati čistu imigracionu i krivičnu evidenciju, bez bilo kakvih povreda statusa ili neovlašćenih boravaka.

Ako postoji bilo kakvo pitanje u vezi sa gore navedenim kriterijumima, savetuje se da razgovarate sa iskusnim imigracionim advokatom

COMMENTS

WORDPRESS: 0