Šta se dešava ukoliko dobijete DUI prekršaj pre 21. godine?

Šta se dešava ukoliko dobijete DUI prekršaj pre 21. godine?

Nova pravila za dobijanje CDL dozvole stupaju na snagu danas. Obuka će koštati znatno više i trajaće duže nego ranije
Danas je Sveti Nikola! Srećna slava!
Southwest Airlines započeo letove sa aerodroma u Majamiju

Kada dobijete DUI (Driving Under Influence – Vožnja pod uticajem) a niste još uvek napunili 21. godinu, obično imate dve opcije. Postoji jedna optužba koja se zove DWI maloletnika (vožnja u alkoholisanom stanju), koja se odnosi na osobe od 16 do 21 godine. Ta optužba se smatra podkategorijom optužbe DUI koja ima manje kazne. Na primer, postoji kazna od 250 dolara umesto kazne od 350 dolara i ne obuhvata uslovnu kaznu. Međutim, ona nosi gubitak licence, a razlika je u tome što možda nećete dobiti ograničenu licencu za DWI maloletnika.

Druga velika razlika između DWI maloletnika je ako se utvrdi da imate više od 0,02 nivoa alkohola u krvi ili alkohola u vašem dahu, onda spadate u kategoriju CWI maloletnika. Prag je veoma nizak, dok je kod odrasle osobe prag za DUI prekršaj 0,08 ili više na testu alkohola u krvi. Prava razlika je nivo dokaza i DUI prekršaj kod odrasle osobe je generalno ozbiljnija kazna i takođe može da izazove druge probleme u budućnosti ako bi neko dobio dodatni DUI prekršaj.

Ono što je važno da znate, pored toga da li se DUI maloletnika odnosi na vašeg sina ili ćerku ili na vas, je da se konsultujete sa advokatom, vidite koji su elementi krivičnog dela u datim okolnostima, na koji način se mogu regulisati činjenice vašeg slučaja i krenite odatle. To je nešto što bi trebalo učiniti što je pre moguće nakon hapšenja, jer postoje odluke koje treba doneti rano i odrediti kako se boriti protiv tih optužbi.

 

Izvor: Garzalaw.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0