Šta to milijardere privlači na Floridu? Odgovor je jednostavan

Šta to milijardere privlači na Floridu? Odgovor je jednostavan

Tramp suspendovao vizne programe i lutriju za zelenu kartu do kraja godine
Trojka iz Bloka u Majamiju 12. decembra!
IRS upozorava na duži period čekanja za povraćaj poreza

Florida se rangira kao treća država po broju milijardera iza Kalifornije i Njujorka, prema tom sajtu. Ali, osim predivnih plaža i sunca tokom cele godine, šta privlači toliko bogatih elita u Sunčanu Državu?

Za Džefa Bezosa, odgovor je izgledao očigledan. Kada je objavio svoju odluku na Instagramu, osnivač Amazona je naveo ljubav prema Majamiju i, kao i mnogi ljudi njegovog uzrasta, želju da bude bliže svojim starijim roditeljima.

Dodatno, Bezos poseduje kompaniju za aeronautiku Blue Origin. Preseljenje iz Sijetla u Majami stavlja ga bliže Svemirskoj obali, Kejp Keneveralu i Kosmičkom centru Kenedi, gde se održava mnogo lansiranja.

Ovo preseljenje pokrenulo je spekulacije da drugi najbogatiji čovek na svetu, trenutno sa neto vrednošću od 197,7 milijardi dolara, prema Forbesovoj listi Milijardera u realnom vremenu, ima i druge motive za selidbu.

Florida nema porez na nasledstvo i nema porez na kapitalnu dobit. U poređenju, Bezos je prethodno živeo u Sijetlu, Vašingtonu, gde se primenjuje porez na nasleđe koji varira od 10% do 20% za imanja vredna 2,19 miliona dolara ili više. Takođe, ima i porez na kapitalnu dobit od 7% na prihode koji prelaze 250.000 dolara.

Većina radničke i srednje klase Amerikanaca ne mora da brine o izbegavanju poreza na prihode preko 2,19 miliona dolara ili 250.000 dolara. Za milionere i milijardere, Florida je očigledno bolji finansijski izbor od Vašingtona ili drugih država sa visokim porezima.

finance.yahoo.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0