Starbucks dodaje naknadu od 1 dolara za osvežavajuća pića bez vode

Starbucks dodaje naknadu od 1 dolara za osvežavajuća pića bez vode

Južna Florida: Cene porodičnih kuća i stanova na istorijskom vrhuncu
Miami Dade se otvara od 18.maja, plan uključuje restorane i hotele!
Ova plaža ima blistavo beli, najmekši pesak na Floridi

Starbucks, jedan od najpopularnijih lanaca kafe na svetu, uvodi dodatni trošak od 1 dolara za osvežavajuća pića koja se naručuju bez vode. Ova nova politika izazvala je negodovanje među nekim od njihovih lojalnih kupaca.

Starbucks je poznat po tome što podstiče kupce da kreiraju sopstvene personalizovane narudžbine, ali sada će bar jedan od tih posebnih zahteva koštati kupce dodatno. Kako navodi kompanija, naplata je neophodna jer su pića bazirana na sokovima skuplja za pravljenje kada nisu razblažena.

Osvežavajuća pića su hladni napici koji se sastoje od aromatiziranih sokova, liofiliziranih komada voća, vode, raznih vrsta mleka i limunade, navodi se na veb stranici lanca. Ljubitelji ovih pića su na društvenim mrežama izrazili svoje razočaranje, neki su čak izrazili sumnju da će prodavnice kompanije moći da se prilagode promenama bez problema.

Nekoliko fanova Starbucks-a žalilo se da su neke prodavnice pogrešno protumačile novu korporativnu politiku, što je izazvalo konfuziju među kupcima. Na primer, jedan korisnik je podelio fotografiju znaka ispred lokalnog Starbucks-a koji kaže da osvežavajuća pića naručena sa „lakim ledom” takođe podležu naplati od 1 dolara, što nije slučaj.

Ovo nije prvi put da je Starbucks razbesneo svoje mušterije zbog povećanja cene svog menija. U februaru je lanac kafe rekao da će po treći put podići cene zbog inflacije.

Starbucks je jedan od najvećih lanaca kafe na svetu, sa preko 30.000 lokacija u više od 80 država. Ova nova politika naplate dodatnog dolara za osvežavajuća pića bez vode može uticati na ponašanje kupaca i uticati na ukupan promet kompanije.

 

 

Izvor: Cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0