Stejt department neće zvati na intervju skoro 50.000 imigranata

Stejt department neće zvati na intervju skoro 50.000 imigranata

Tramp suspendovao vizne programe i lutriju za zelenu kartu do kraja godine
Kako poslati novac iz Amerike u Srbiju? Najbolji servisi za slanje para
USCIS – Lekarski pregled za dobijanje zelene karte sada važi dve godine

Američki Stejt department privremeno će odustati od zahteva za intervjuisanje za otprilike 49.000 podnosilaca zahteva za imigrantsku vizu, prema privremenom pravilu objavljenom u petak.

Podnosioci zahteva za imigrantsku vizu koji ispunjavaju sledeće kriterijume možda neće morati da se lično pojavljuju pred konzularnim službenikom radi intervjua, izvršenja njihovog zahteva i zakletve:

• Imigrantska viza je izdata 4. avgusta 2019. godine ili kasnije;

• Podnosilac zahteva nije putovao u Sjedinjene Države sa imigrantskom vizom; i

• Podnosilac zahteva traži i ostaje kvalifikovan za imigrantsku vizu u istoj klasifikaciji kao imigrantska viza koja je istekla ili u određenim automatskim konverzijama kategorije, i u skladu sa istom odobrenom peticijom.

Pravilo će biti na snazi od 13. decembra 2021. do 13. decembra 2023. godine.

Prema pravilu, konzularni službenici mogu odlučiti da li će ili ne odustati od zahteva da aplikant lično dođe na intervju, i mogu umesto toga da pozovu ili pošalju e-poštu podnosiocu zahteva.
Pravilo je „osmišljeno da pomogne u rešavanju problema kandidata koji nisu u mogućnosti da putuju zbog pandemije COVID-19 i koji moraju da ispune određene vremenski ograničene kriterijume“, saopštio je Stejt department.

Lični sastanak omogućava konzularnim službenicima da se uvere da je zahtev za vizu verodostojan, a istovremeno omogućava podnosiocima da isprave sve greške u svom zahtevu, saopštila je agencija. Međutim, zahtevanje da se ponovo intervjuiše ponovo kandidat bi „značajno opteretilo konzularne resurse“.

Za više informacija pogledajte privremeno pravilo.

COMMENTS

WORDPRESS: 0