Stejt department pokreće beta program za onlajn obnavljanje pasoša

Stejt department pokreće beta program za onlajn obnavljanje pasoša

Američki dolar na najnižem nivou od 2018. godine
Tax Return 2022: Za ovu poresku olakšicu mogli bi da se kvalifikuju milioni Amerikanaca
Poslodavci u problemu: Floridi fali veliki broj kvalifikovanih radnika

Stejt department je pokrenuo beta program za aplikacije za obnavljanje pasoša koji će biti otvoren za javnost, prema rečima viših zvaničnika u ovom odeljenju.

Program će započeti prihvatanjem malog broja onlajn aplikacija svakog dana, a taj ograničeni broj će se postepeno povećavati kako bi Stejt department mogao da prati sve probleme koji se pojave i da ih brzo reši, stalno poboljšavajući iskustvo za američke građane.

Cilj onlajn obnavljanja pasoša je da se Amerikancima uštedi vreme i trud, čineći proces obnavljanja američkih pasoša praktičnijim.

Kandidati moraju biti stariji od 25 godina, živeti u Sjedinjenim Državama ili nekoj od njihovih teritorija, trenutno imati pasoš koji je ili je bio važeći za period od 10 godina, izdat između 2009. i 2015. godine, i biografski podaci na dokumentu moraju biti tačni i ne smeju zahtevati promene u imenu, polu, datumu ili mestu rođenja.

Kandidati takođe ne bi trebalo da imaju zakazano međunarodno putovanje najmanje osam nedelja od trenutka podnošenja aplikacije i moraju tražiti rutinsku, a ne ubrzanu uslugu.

Zvaničnici su takođe napomenuli da će, kada se podnese onlajn aplikacija za obnavljanje, stari pasoš biti otkazan i neće se moći koristiti za međunarodna putovanja.

Zvaničnici nisu precizirali koliko dugo će ovaj beta program trajati, rekavši samo da će se nastaviti tokom narednih meseci.

ABC NEWS

COMMENTS

WORDPRESS: 0