Stiže “King Tides” – Najviši nivo plime u godini, očekujte poplave

Stiže “King Tides” – Najviši nivo plime u godini, očekujte poplave

100 najčešćih američkih prezimena – Možete li pogoditi neke od njih
Naši fudbaleri u polufinalu Miami Beach Soccer Lige!
Domaći proizvodi u srcu Miami Beacha – EXPREZO MARKET

Najviša nivo plime u godini, poznat kao “King Tides”, ponovo je tu da poplavi puteve, parkove ali i pojedine stambene objekte.

Ove godine, pored velikog broja pumpi koje se postavljaju kako bi gradske ulice ostale suve, grad Majami se nada da će njegovi stanovnici nadgledati poplave i prijavljivati ono što vide.

“King Tides” započeo je u septembru, a vrhunac se očekuje od 14. do 21. oktobra, prema proračunima NOAA.

Ove godine plima ja prirodno velika zahvaljujući uticaju Meseca i Golfske struje, ali porast nivoa mora pretvorio je u najvidljiviju posledicu klimatskih promena. Plima i oseka rastu sve više kako okeani postaju topliji. Nedavno objavljeni izveštaj pokazao je da bi “King Tides” 2020. godine u Majami-Dadeu mogao biti ekvivalent redovnom dnevnom nivou plime do 2040. godine.

Stanovnici Majami Biča koji žive na ulicama koje se redovno poplavljaju mogu da se prijave za besplatan parking negde drugde u gradu. Grad takođe snažno podstiče stanovnike u tim oblastima da instaliraju poplavne ploče ili koriste vreće sa peskom kako bi zaštitili svoju imovinu, navodi se u biltenu koji grad šalje uoči velikih plima.

U Majami Biču stanovnici mogu prijaviti poplavu slanjem e-pošte na adresu flooding@miamibeachfl.gov. U gradu Majamiju stanovnici mogu da postavljaju slike u aplikaciju ISeeChange.

Izvor: Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0