Stomatološka osiguranja – kako pronaći odgovarajući plan?

Stomatološka osiguranja – kako pronaći odgovarajući plan?

Miami-Dade: Lista svih pravila koja će važiti na plažama od 1. juna
Otvoren Seminole Hard Rock & Casino Hotel u obliku gitare!
Koliko košta porođaj u Americi bez zdravstvenog osiguranja?

Zubno osiguranje je uglavnom bazirano na preventivnoj nezi. Kao i zdravstveno osiguranje, postoji više vrsta – HMO, PPO, EPO koje takođe imaju razna ograničenja. Ova ograničenja je potrebno dobro proučiti pre kupovine osiguranja. Najniža mesečna premija je sa HMO vrstom osiguranja. Većina osiguranika dobija ovo osiguranje preko kompanije za koju radi i dosta često zaposleni pokriva deo premije. Ono što je najbitnije pri odabiru osiguranja je da mora da se sledi drugačija logika nego kod zdravstvenog osiguranja – najbitnije je da plan pokriva preventivnu negu: redovne godišnje preglede, čiscenje zuba i snimanje.

Koja je razlika izmedju stomatološkog osiguranja i “discount” planova?

Stomatološki planovi osiguranja funkcionišu kao zdravstveno osiguranje. Vi ili vaš poslodavac plaćate mesečnu premiju. Nakon što je “deductible” (ovo je iznos koji plaćate sami) postignut, osiguranje plaća sve ili deo vaših kvalifikovanih troškova, do navedenih maksimuma.

Planovi zubnog osiguranja obično imaju deductibles, co-pays, periode cekanja i/ili maksimume polisa. Tipičan deductible može biti $25 do $100 po osobi godišnje. Nakon toga, plan će vam pružiti pogodnosti koje se razlikuju u zavisnost od vrste primljene usluge. Preventive usluge su često pokrivene u potpunosti, dok će u nekim slučajevima pacijent morati da plati deo naknade za njega. Na nekim planovima, pacijent plaća procenat ukupnih troškova, dok drugi planovi imaju fiksni cenovnik usluga koje će pacijent platiti za različite usluge.

Discount planovi razlikuju se od stomatološkog osiguranja zato što vam uglavnom ne plaćaju nikakve stomatološke troškove. Umesto toga, oni pružaju popuste na usluge kod izabranog stomatologa. Obično nema deductibles, nema perioda čekanja i nema godišnjih limita. Popusti se kreću od 10 do 60 % za redovne cene usluga. Planovi koštaju od 100$ godišnje za pojedince i 150$ za porodični plan.

Ako znate da će vam trebati opsežne stomatološke usluge, stomatološki plan osiguranja s ograničenjima i periodom čekanja možda neće biti od velike koristi. Stomatološki Discount plan može vam uštedeti znatno više od cene plana, posebno ako vam zatreba nekoliko stomatoloških zahvata godišnje. Ipak, važno je imati na umu da ćete i uz discount plan i dalje plaćati značajan deo troškova, pogotovo ako su vam potrebne ozbiljnije usluge poput izrade krunica, proteza itd.

Ukoliko nemate stomatološko osiguranje i vaš poslodavac ne pruža mogućnost zubnog osiguranja naša preporuka je discount plan. Klikom na link možete izabrati plan koji vam najviše odgovara.

COMMENTS

WORDPRESS: 0