Stopa nezaposlenosti na Floridi i dalje 2,6%

Stopa nezaposlenosti na Floridi i dalje 2,6%

Softverski gigant LeverX premešta sedište iz Kalifornije u Majami
Povratak putnika na aerodrome u SAD. Više od 2 miliona putnika, najviše od marta 2020
Miami-Dade uvodi aplikaciju za praćenje kontakata

Stopa nezaposlenosti na Floridi ostala je nepromenjena u martu, što je dobra vest za stanovnike ove države. Poslovi vezani za usluge i dalje vode u zapošljavanju, dok građevinski poslovi opadaju treći mesec zaredom.

Državno odeljenje za ekonomske mogućnosti je saopštilo da je oko 283.000 Floriđana bilo bez posla sredinom marta, što je manje u odnosu na prethodni mesec i na isti period prošle godine.

Radna snaga u državi se povećava, što je dobro za tržište rada. Sektori odmora i ugostiteljstva i obrazovanja i zdravstvenih usluga su dodali najviše novih radnih mesta u proteklih godinu dana. Međutim, građevinski sektor je izgubio nekoliko pozicija u poslednja tri meseca, a stručnjaci kažu da je to zbog povećanja kamatnih stopa koje su stvorile veliki pritisak na potražnju za novom gradnjom.

Odeljenje za ekonomske mogućnosti je takođe ukazalo na više od 400.000 poslova koji su trenutno postavljeni na internetu na Floridi i upozorilo na moguće zaoštravanje tržišta rada.

U poređenju sa drugim državama u SAD-u, stopa nezaposlenosti na Floridi je niska i stabilna. Najniža stopa je u Majami-Fort Loderdale-West Palm Beach regionu, dok su Village područja, Homosassa Springs i Sebring oblasti imala najviše stope.

U celini, situacija na tržištu rada u Floridi izgleda dobro, ali ekonomisti se i dalje nadaju da će se broj otvorenih radnih mesta povećavati kako bi se zaposlilo što više ljudi.

 

Izvor: Cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0