Struja na Floridi će ponovo poskupeti. Evo i zbog čega

Struja na Floridi će ponovo poskupeti. Evo i zbog čega

Američki pasoš kroz vojnu službu. Evo šta sve treba da znate o ovom procesu
Izbor za MISS: Srpska dijaspora u Americi bira najlepšu devojku
Deset interesantnih činjenica o Floridi koje sigurno niste znali

Komisija za javne usluge Floride odobrila je niz predloga koji će povećati iznose novca koje će Florida Power & Light, Duke Energy Florida i Tampa Electric Co. prikupiti od potrošača

Milioni komunalnih korisnika širom države Florida suočiće se sa povećanjem računa za struju od aprila. Komisija za javne usluge Floride (FPL) odobrila je niz predloga koji će povećati iznose novca koje će Florida Power & Light, Duke Energy Florida i Tampa Electric Co. prikupiti od svojih potrošača.

U januaru je FPL najavila da će tražiti da agencija odobri prikupljanje 1,3 milijarde dolara troškova oporavka u vezi sa uraganom Ian, koji je 28. septembra stigao na kopno duž jugozapadne obale države, i Nicole, koji je 10. novembra stigao u blizini plaže Vero (Vero Beach).

FPL takođe ima za cilj da prikupi preko 2 milijarde dolara zbog visokih cena prirodnog gasa, ali to bi bilo delimično nadoknađeno smanjenjem iznosa koji kompanija očekuje da prikupi u 2023.godini za milijardu dolara.

„FPL ima dokazano iskustvo u držanju računa ispod nacionalnog proseka. Kada događaji van naše kontrole – kao što su uragani i značajne promene u cenama goriva – primoraju na promenu računa kupaca, mi pokušavamo da to uradimo na promišljen način koji minimizira uticaj na naše kupce, istovremeno balansirajući rizik od gomilanja faktura“, predsedavajući i Izvršni direktor Eric Silagy rekao je u izjavi u vreme predloga.

Korisnici u tradicionalnim oblastima usluga FPL-a, uključujući Južnu Floridu, zabeležili su povećanje od skoro 5 dolara u januaru, a očekivalo se da će u februaru imati povećanje od 4 dolara. Kupci bi mogli da vide prosečno povećanje od 13 dolara u aprilu.

Ian-ovo područje udara uticalo je na kupce u okruzima, uključujući Li (Lee), Šarlot (Charlotte), Sarasotu (Sarasota) i DeSoto, dok je područje udara uragana Nicole uticao na okruge duž istočne obale države koje opslužuje FPL.

 

Izvor: Nbcmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0