Studija rangira Floridu među top 3 države sa najsamostalnijim stanovništvom

Studija rangira Floridu među top 3 države sa najsamostalnijim stanovništvom

Ova plaža na Južnoj Floridi proglašena za jednu od najlepših u Sjedinjenim Državama
Miami Marine Stadium: Nekada prvi stadion za vodene sportove – sada deponija
7 najboljih američkih univerziteta za međunarodne studente

Od 50 država, Florida se pokazala kao treća najnezavisnija država, odmah iza Jute i Kolorada.

Prema novoj studiji, Florida je rangirana kao treća najnezavisnija država u zemlji, što je mera samostalnosti njenog stanovništva.

Kompanija WalletHub, koja pruža finansijske usluge, želela je da sazna koje države imaju najsamostalnije stanovništvo, na osnovu pet izvora zavisnosti – potrošačke finansije, vlada, tržište rada, spoljna trgovina i lične poroke. Od 50 država, Florida se pokazala kao treća najnezavisnija država, odmah iza Jute i Kolorada.

Florida je treća najnezavisnija država, sa jednim od najranijih “dana slobode od poreza” u zemlji. Dan slobode od poreza za državu označava broj dana od početka godine kada su njeni stanovnici kolektivno zaradili dovoljno novca da plate federalne, državne i lokalne poreze za tu godinu, navodi se u studiji.

U slučaju Floride, to se dešava već 93 dana od početka godine, u poređenju sa 122 dana za najsporiju državu.

“Florida ima koristi od jednog od najranijih ‘dana slobode od poreza’ u zemlji… što odražava niži poreski teret na njenim stanovnicima”, izjavila je Kassandra Hape, analitičar u WalletHubu. Ovo igra veliku ulogu u rangiranju Floride.

Takođe, stanovnici Floride pokazuju svoju nezavisnost od uobičajenih zavisnosti. Florida ima drugi najniži udeo odraslih osoba sa problemima kockanja, kao i relativno niske stope prekomernog konzumiranja alkohola i pušenja. Stanovnici Floride takođe imaju neke od najnižih stopa korišćenja “pametnih” uređaja, što može delimično biti posledica napredne starosne strukture stanovništva, navodi se u studiji.

“Ekonomski gledano, Florida je sa niskom stopom nezaposlenosti od 3,1%, visokom stopom rasta zapošljavanja i minimalnim procentom hipoteka, koji iznosi samo 1,3%”, izjavila je Hape.

U pogledu održavanja ili unapređenja svog rangiranja, Kassandra navodi da “promovisanje finansijske pismenosti i podsticanje štednje mogu poboljšati metrike kao što su srednja kreditna ocena i procenat domaćinstava sa fondovima za hitne slučajeve, dok istovremeno smanjuju hipoteke.”

“Nastavak napora u borbi protiv zloupotrebe supstanci i poremećaja kockanja kroz ciljane obrazovne i tretmanske inicijative ključan je za poboljšanje indikatora zavisnosti od poroka.”

NBC6 Miami

COMMENTS

WORDPRESS: 0