Sud odbacio Trampov ” Public Charge ” zakon koji pogađa najsiromašnije imigrante!

Sud odbacio Trampov ” Public Charge ” zakon koji pogađa najsiromašnije imigrante!

Bajden priprema novi zakon koji bi doneo legalan status za 11 miliona ilegalnih imigranata
Stanovnici Floride uskoro nećete moći da letite ako nemate REAL ID!
Kongres odobrio 140.000 zelenih karata na osnovu zaposljenja. Evo kada ova odluka stupa na snagu

Savezni sudija u Njujorku izdao je u petak zabranu širom zemlje, blokirajući zakon kojim bi se uskratio legalni boravak imigrantima koji zavise od javne pomoći.

Sudija George B. Daniels iz Okružnog suda Sjedinjenih Država u južnom okrugu Njujorka rekao je da bi oni potencijalno pogođeni novom uredbom mogli pretrpeti “nepopravljivu štetu” ako pravilo stupi na snagu.

Pravilo „ public charge “, koje je trebalo da stupi na snagu u utorak, postavilo je nove standarde na osnovu kojih bi se korisnici socijalnih povlastica (Medicaid itd) označili kao opterećenje za javni trošak i ne bi mogli da dobiju stalno prebivalište u zemlji i zelenu kartu.

U pokušaju da ograniči broj imigranata koji su koristili javna davanja, predsednik je rekao da legalni imigranti u velikoj većini nemaju zdravstvena osiguranja, za razliku od američkih državljana, što je opterećenje bolnicama i poreskim obveznicima.

Uredbu o javnim naplatama nad kojom je sud presudio u petak oštro su osudile grupe za zaštitu imigranata i medicinske ustanove, koje se tvrdile da bi to pravilo obeshrabrilo imigrante da traže pomoć vlade kada im možda zatreba pomoć pri kupovini hrane ili kod lekara.

COMMENTS

WORDPRESS: 0