Sud odbacio Trampov ” Public Charge ” zakon koji pogađa najsiromašnije imigrante!

Sud odbacio Trampov ” Public Charge ” zakon koji pogađa najsiromašnije imigrante!

USCIS drastično povećao naknade za niz imigracionih aplikacija
Da li američka vlada može da zadrži vaš novac ukoliko ste uhapšeni ili deportovani?
USCIS – Evo koliko imigranata trenutno čeka na intervju za “zelenu kartu”

Savezni sudija u Njujorku izdao je u petak zabranu širom zemlje, blokirajući zakon kojim bi se uskratio legalni boravak imigrantima koji zavise od javne pomoći.

Sudija George B. Daniels iz Okružnog suda Sjedinjenih Država u južnom okrugu Njujorka rekao je da bi oni potencijalno pogođeni novom uredbom mogli pretrpeti “nepopravljivu štetu” ako pravilo stupi na snagu.

Pravilo „ public charge “, koje je trebalo da stupi na snagu u utorak, postavilo je nove standarde na osnovu kojih bi se korisnici socijalnih povlastica (Medicaid itd) označili kao opterećenje za javni trošak i ne bi mogli da dobiju stalno prebivalište u zemlji i zelenu kartu.

U pokušaju da ograniči broj imigranata koji su koristili javna davanja, predsednik je rekao da legalni imigranti u velikoj većini nemaju zdravstvena osiguranja, za razliku od američkih državljana, što je opterećenje bolnicama i poreskim obveznicima.

Uredbu o javnim naplatama nad kojom je sud presudio u petak oštro su osudile grupe za zaštitu imigranata i medicinske ustanove, koje se tvrdile da bi to pravilo obeshrabrilo imigrante da traže pomoć vlade kada im možda zatreba pomoć pri kupovini hrane ili kod lekara.

COMMENTS

WORDPRESS: 0