Sve što trebate znati o studentskim vizama u Americi

Sve što trebate znati o studentskim vizama u Americi

USCIS ažurirao nove smernice za žrtve porodičnog nasilja (VAWA)
Imigraciona služba ima sistem za nadzor koji može špijunirati većinu Amerikanaca
20 najboljih poslodavaca za dobijanje radne H-1B vize

Da li sanjate o tome da započnete svoje obrazovanje u zemlji mogućnosti? SAD su već dugo magnet za međunarodne studente koji traže vrhunsko obrazovanje i raznovrsna kulturna iskustva. Međutim, pre nego što započnete svoje akademsko putovanje u SAD-u, moraćete da prođete kroz složen proces dobijanja studentske vize. Ne brinite! U ovom sveobuhvatnom vodiču, proći ćemo kroz sve što trebate znati o studentskim vizama u SAD-u.

Postoje uglavnom dve vrste studentskih viza dostupne osobama koje žele da studiraju u SAD-u:
● F-1 VIZA: Ovo je najčešći tip studentske vize i namenjen je akademskim studentima koji su upisani redovno na akreditovanim obrazovnim institucijama, uključujući univerzitete, koledže, srednje škole, privatne osnovne škole, seminarije, konzervatorije i jezičke obuke.
● M-1 VIZA: Ova viza je namenjena studentima koji pohađaju neakademske ili stručne studije na institucijama u SAD-u.


PROCES PRIJAVE
● PRIJAVA I PRIHVATANJE OD STRANE SEVP: Pre nego što se prijavite za studentsku vizu, prvo morate biti prihvaćeni na školi odobrenoj u SEVP (Student and Exchange Visitor Program) u SAD-u. Morate pružiti dokaz o prihvatanju prilikom podnošenja zahteva za vizu.
● ISPUNJAVANJE APLIKACIJE ZA VIZU: Sledeći korak je popuniti online aplikacioni obrazac za vizu (DS-160) dostupan na sajtu Američkog Ministarstva Spoljnih Poslova. Budite spremni da pružite lične i obrazovne informacije, kao i detalje o vašem
nameravanom boravku u SAD-u.
● PLAĆANJE TAKSE ZA OBRADU APLIKACIJE: Postoji nepovratna naknada za aplikaciju za vizu koja mora biti plaćena pre zakazivanja intervjua za vizu. Iznos naknade može varirati u zavisnosti od vrste vize za koju se prijavljujete.
● INTERVJU: Nakon plaćanja naknade za aplikaciju za vizu, možete zakazati intervju za vizu u ambasadi ili konzulatu SAD-a u svojoj zemlji. Tokom intervjua, konzularni službenik će proceniti vašu sposobnost za dobijanje studentske vize na osnovu vaših akademskih planova, finansijske situacije i veza sa vašom zemljom.
● DOKUMENTACIJA: Obavezno donesite svu potrebnu dokumentaciju na svoj intervju za vizu, uključujući pasoš, potvrdu o formularu DS-160, SEVIS I-20 (za F-1 vize) ili DS-2019 (za J-1 vize), dokaz o finansijskoj podršci i sve druge dodatne dokumente koje zatraži konzularni službenik.
● OBRADA VIZE: Nakon vašeg intervjua, konzularni službenik će odlučiti da li odobriti ili odbiti vaš zahtev za vizu. Ako je odobren, dobićete pečat vize u svom pasošu, što vam omogućava da putujete u SAD.

ODRŽAVANJE STATUSA REDOVNOG STUDENTA

Kada dođete u SAD sa studentskom vizom, važno je da razumete svoje odgovornosti za održavanje vašeg studentskog statusa:
● ODRŽAVANJE STATUSA REDOVNOG STUDENTA: Nosioci F-1 vize moraju održavati status redovnog studenta na svojoj akademskoj instituciji tokom cele akademske godine. Nepridržavanje pravila, može rezultirati kršenjem vašeg studentskog statusa.
● DOKUMENTI I ISPRAVE MORAJU BITI VAŽEĆI: Uverite se da su vaš pasoš, viza i Formular I-20 (ili DS-2019) važeći u svakom trenutku. Ako neki od ovih dokumenata istekne, morate preduzeti korake za obnavljanje u odgovarajućem roku.
● OGRANIČENJA: Studentske vize dolaze sa određenim ograničenjima, kao što su ograničenja u vezi sa radom van kampusa. Pazite da razumete i poštujete ova ograničenja kako biste izbegli probleme sa svojim studentskim statusom.
● PRIJAVA PROMENA: Ako dođe do bilo kakvih promena u vašem akademskom programu ili ličnim informacijama (kao što je promena adrese), morate prijaviti te promene svom određenom školskom zvaničniku (DSO) u propisanom roku.
Dobijanje studentske vize za SAD može delovati kao zastrašujući zadatak, ali uz pažljivo planiranje i pripremu, sasvim je izvodljivo. Razumevajući proces prijave, ispunjavajući vaše vizne zahteve i održavajući vaš studentski status, možete započeti uzbudljivo obrazovno putovanje u SAD-u s puno samopouzdanja. Dakle, napravite prvi korak ka svojim snovima i započnite proces
apliciranja za vizu danas!

oc law group advokat chicago glasnik
Advokatska kancelarija OC Law Group LLC iz Chicaga pruža neophodnu ekspertizu i obezbeđuje pravnu potporu kako bi vam olakšala ovaj proces i omogućila uspešan put ka obrazovanju u SAD. Za dodatne informacije ili pitanja, slobodno nas kontaktirajte putem email adrese:
info@oclaw.us ili putem broja telefona: 847/ 258- 9954.

NAŠ POSAO JE VAŠA BUDUĆNOST – OC LAW GROUP LLC!

COMMENTS

WORDPRESS: 0