Svi policajci na Floridi od ove nedelje moraće da sarađuju sa imigracionim vlastima!

Svi policajci na Floridi od ove nedelje moraće da sarađuju sa imigracionim vlastima!

Trampova admistracija predlaže uzimanje DNK od imigranata!
Od srede počinju prijave za lutriju za Zelenu Kartu 2022. Evo kako da aplicirate
Advance Parole – Kada i na koji način možete da aplicirate za ovaj putni dokument

U uredbi objavljenoj u ponedeljak – jedan dan pre stupanja na snagu novog zakona, okružni sudija Beth Bloom osporila je mali deo novog državnog zakona koji zahteva da policijski službenici Floride sarađuju sa saveznim agencijama za sprovođenje imigracionih zakona. Zakon Floride – SB 168 – i dalje će zabranjivati takozvane “Sanctuary cities”.

Bloom je presudila da lokalna policija ne može prevoziti nedokumentirane imigrante preko državnih granica na zahtev imigracione agencije, rekavši da je to obaveza savezne vlade. Na njenu presudu se može uložiti žalba.

Međutim, njenom presudom je potvrđeno da će lokalna policijska odeljenja i dalje morati da drže uhapšene u zatvoru  dok ih ICE ne pokupi.

Prema zakonu, od lokalnih policijskih uprava zahtevaće se da zadrže nedokumentirane imigrante dodatnih 48 sati, dok ICE ne stigne i preveze ih u savezni pritvorski centar. Osobe koje su u potpunosti odslužile svoju lokalnu kaznu takođe će biti pritvorene dodatna dva dana.

City of South Miami i nekoliko grupa za zaštitu imigranata podneli su tužbu protiv vlade Ron DeSantis-a i generalne državne tužiteljke Floride Ashlei Moodi u junu, nadajući se da će zaustaviti ovaj kontroverzni zakon. Neke od grupa koje su podnele tužbu uključuju Floridsku koaliciju imigranata, Udruženje poljoprivrednih radnika na Floridi, VeCount , Amerikance za pravdu imigranata, Centar za nadu i KLatink.

DeSantis je zakon potpisao u junu, a stupio je na snagu 1. jula i sprovešće ga policija od ove nedelje.

Zakon omogućava guverneru ili državnom pravobraniocu da preduzmu mere protiv izabranih zvaničnika koji se ne pridržavaju zakona, uključujući njihovo uklanjanje sa funkcije.

COMMENTS

WORDPRESS: 0