Tajne industrije od 640 milijardi dolara: Kako zaraditi na Home Depot likvidacionim paletama

Tajne industrije od 640 milijardi dolara: Kako zaraditi na Home Depot likvidacionim paletama

H-1b Viza kao odskočna daska za dobijanje Zelene Karte
Stopa nezaposlenosti u SAD pala na 4.2%
Florida donosi velike poreske olakšice: Saznajte šta vas očekuje

U velikom skladištu kompanije Follow Inc Liquidation Pallets u Džeksonvilu na Floridi hodnici nisu ispunjeni uobičajenom robom. Umesto toga, na policama su proizvodi vraćeni iz Home Depota i drugih prodajnih lanaca koje su u procesu likvidacije. Likvidaciono tržište se više nego udvostručilo od 2008. godine, dostigavši neverovatnih 644 milijardi dolara 2020. godine, prema podacima Univerziteta u Koloradu. Rekordnih 16.6% sve prodaje vraćeno je 2021. godine, sa prosečnom stopom povratka od 20.8% za online kupovine.  Sve ovo ukazuje na to da je bolna tačka glavnih maloprodaja sada postala veliki biznis za likvidatore, sa hiljadama kompanija koje cvetaju u ovom sektoru.

Skladište kompanije Follow Inc Liquidation Pallets

Slađan Zeljko vlasnik Follow Inc Liquidation Pallets, sa sedištem u Džeksonvilu pokazao nam je svoje skladište robe i podelio sa nama tajne ovog unosnog biznisa koje nije toliko poznato našoj javnosti. Slađan je nekoliko godina proveo u transportnoj industriji ali se na kraju odlučio za prodaju robe i nije pogrešio. 

Poslovanje sa paletama robe iz Home Depota podrazumeva kupovinu vraćene ili nekorištene robe na paletama, koje se dalje prodaju. To je popularan način za ostvarivanje profita kroz preprodaju kaže Slađan.

sladjan zeljko vlasnik kompanija

Slađan Zeljko vlasnik Follow Inc Liquidation Pallets

Koja je prosečna zarada koju možete očekivati od prodaje robe sa ovih paleta?

Zarada varira, ali u mnogim slučajevima, proizvodi se mogu prodati za duplo više od kupljene vrednosti na paleti. Naravno, to zavisi od kvaliteta i tipa robe koja se nabavi.

Koliki je početni kapital potreban za započinjanje ovog poslovanja?

Sve zavisi od pojedinca, dovoljno je investirati u jednu paletu za početak, a vrednosti paleta se kreću od $200 do $5000. Jasno je da veća investicija može doneti veću zaradu. 

Slađan kaže kupovinu paketa od njega nije potrebna nikakva specijalna dozvola. Razlika je jedino ukoliko kupci poseduju Tax Certificate, tada ne plaćaju porez.

Kao jednu od prednosti ovog posla naš sagovornik ističe radno vreme. To je lepota ovog posla – vi ste vlasnik i sami odlučujete o radnom vremenu, načinu i mestu prodaje.

Na kojim tržištima i platformama se mogu prodavati proizvodi i da li je neophodno imati skladišni prostor?

Postoji više opcija, od lične prodaje krajnjim korisnicima do raznih online platformi poput FB Marketplace, eBay i slično. Nije neophodno imati veliko skladište. Mnogi započinju od kuće, iz garaže ili koriste manje skladišne prostore. Organizacija skladištenja zavisi od individualnih potreba i obima poslovanja.

Roba koja se prodaje često je 60% do 80% niža od prodajne cene u Home Depotu!

Koliko je niža cena robe na paletama u odnosu na regularne cene?

Naša roba na paletama se prodaje za 60-80% niže od prodajne cene u Home Depot, samim tim prilika za zaradu je velika.

Kako se određuje cena pojedinačnih artikala kada ih prodajete sa paleta?

To je na prodavcu. Oni analiziraju tržište, stanje artikala i određuju najbolju cenu za prodaju.

Kome biste preporučili ovu vrstu posla? 

Ovo je nešto što bih preporučio svima koji imaju preduzetničkog duha ili koji žele da promene svoje zanimanje a imaju neku ušteđevinu. Mislim da je idealno za ljude koji su u truckingu jer već imaju svoj kamion a samim tim mogu da izbegnu troškove transporta, naročito kad se kupuje kamion robe. Siguran sam da se uz malo truda i rada može zaraditi sličan i bolji novac nego od vožnje kamiona, pogotove ne na ovako lošem marketu.

Ukoliko vam ova priča zvuči interesantno može posetiti facebook stranicu kompanije ili kontaktirati Slađana za više informacija na 224-500-6497.

COMMENTS

WORDPRESS: 0