Tajne prelepe Floride: Neobične životinje i fantastična mesta za koja niste znali

Tajne prelepe Floride: Neobične životinje i fantastična mesta za koja niste znali

Ovo su najpopularnije inostrane destinacije za američke turiste
16 najboljih mesta u Americi koje treba da posetite tokom marta 2022.godine
Zbog nove vrste Covid-19 razmatra se uvođenje restriktivnih mera za letove unutar SAD

Florida je definitivno više od sunca i plaža – ova država ima bogatu istoriju, čuda prirode, ali i zanimljive legende koje je čine jednim od najintrigantnijih delova Sjedinjenih Američkih Država.

Retke životinjske vrste: Ova južna američka država dom je više od 300 vrsta ptica, uključujući retke flamingose i čarobne kolibrije. Takođe, možete susresti različite vrste morskih životinja, uključujući morske krave i delfine.

Epicentar svemirske industrije: Florida nije samo poznata po svojim prirodnim lepotama, već i kao epicentar svemirske industrije. Grad Cape Canaveral je dom NASA-i Kennedy Space Center, odakle su lansirani brojni svemirski brodovi, uključujući i Apollo misije koje su dovele do prvog sletanja na Mesec.

Legenda o Bigfoot-u sa Floride: Malo ko zna da postoji legenda o “Skunk Ape-u” sa Floride. Skunk Ape je sličan Bigfoot-u, ali se smatra karakterističnim za močvarne oblasti. Mnogi tvrde da su ga videli, a priče o ovom misterioznom biću kruže već decenijama.

Reka bez vode: Reka Santa Fe u severnom delu Floride ima jedinstvenu karakteristiku – ponekad nestaje. Tokom sušnog perioda, voda iz ove reke može potpuno da nestane, ostavljajući suvo rečno korito. Ova čudna pojava je rezultat podzemnih pećina.

Vrhunski tematski parkovi: Florida je dom nekih od najpoznatijih tematskih parkova na svetu, uključujući Disneyland, Walt Disney World Resort, Universal Studios i mnoge druge. Istinski raj za ljubitelje zabave i avanture.

Najduža peščana plaža na svetu: Grad Daytona Beach na Floridi je poznat po plaži koja se prostire na čak 37 kilometara. Ova plaža nije samo savršena za ljubitelje sunčanja, kupanja i surfovanja, već je i mesto gde se održavaju poznate trke Daytona 500.

COMMENTS

WORDPRESS: 0