Tampa, Južna Florida i Orlando u top 5 destinacija za selidbe tokom pandemije

Tampa, Južna Florida i Orlando u top 5 destinacija za selidbe tokom pandemije

Zaposleni u gradu Davie na Floridi prelaze na četvorodnevnu radnu nedelju
Američka kazina u 2022. imala najveći prihod u istoriji od čak 60 milijardi dolara
Objavljena lista najskupljih gradova za život. Američka metropola prva na listi

Globalna pandemija sa kojom se bori čitava planeta je mnoge Amerikance zaustavila bez mogućnosti normalnog kretanja u doglednoj budućnosti. Međutim, građani Amerike odlučili su se na selidbe uprkos pandemiji – birajući Floridu kao najbolju destinaciju za svoj novi dom!

Po navodima firme za nekretnine FCP i grupe za geoprostornu analitiku, Orbital Insight, Tampa je broj 1 mesto za selidbu tokom pandemije.

South Florida – odnosno Miami, Fort Lauderdale, Pompano Beach Area – je na mestu broj 4 nakon kojeg dolazi Orlando. Između je Phoenix na drugom mestu kao i New York City na mestu broj 3.

Koristeći podatke kompanije Orbital Insight, FCP je analizirala oko 3,8 miliona brojeva mobilnih telefona iz velikih metropola. Upoređivane su lokacije ovih telefona u 2019.godini i ove godine u periodu od marta do juna kao i od marta do septembra, kako bi se bolje razumele migracije tokom karantina i pandemije. Identiteti korisnika mobilnih telefona su, naravno, ostali anonimni.

Kako su različiti gradovi imali različit broj mobilnih telefona, FCP nije računao celi broj pokretljivosti već koje od destinacija su bile najčešće u okviru proučavanih metropola.

Tampa je pobedila sa još 12 drugih destinacija, pozicionirajući se u top 3 željene destinacije za selidbu. Na primer, stanovnici koji su se preselili iz Detroit-a, Louisville-a i Orlanda su izabrali Tampu kao poželjno mesto za život.

Južna Florida je bila najpopularniji izbor za stanovnike koji su odlazili iz Atlante dok je Orlando bio najpopularniji za stanovnike koji su odlazili iz Jacksonville-a.

Podaci nisu obuhvatali odgovor na pitanje da li se više stanovnika doselilo u metropole nego iselilo iz njih.

Matt Larriva, podpredsenik Odeljenja za istraživanje i statistiku obrade podataka kompanije FCP je rekao da podaci takođe pokazuju da Florida i dalje održava svoj status koji je imala i pre COVID pandemije kao poželjna destinacija, podjednako za one koji se doseljavaju ovde kao i oni koji već žive tu.

Popularnost Floride se objašnjava činjenicom da su građani Amerike u potrazi za toplom, prijateljskom destinacijom sa puno prirode kako bi se udaljili od COVID virusa što je više moguće a da i dalje zadrže mir i komfor svog doma. Takođe, mnogi od starijih sugrađana želi da se preseli kao rezultat penzionisanja a Floridini zakoni o (ne)plaćanju poreza su uvek bili veliki plus kada je u pitanju selidba.

Kao još jedan od pokazatelja je i usijano tržište nekretnina u South Floridi, gde su cene porodičnih kuća dostigle najviši nivo od 2007.godine.

 

Izvor: Miami Herald 

COMMENTS

WORDPRESS: 0