Tarpon Springs: Osetite duh Grčke na samo nekoliko sati od Majamija

Tarpon Springs: Osetite duh Grčke na samo nekoliko sati od Majamija

Predstavnički dom usvojio novi paket pomoći uz povećanje minimalne zarade
Nemate američko državljanstvo? Evo šta treba da znate o zapošljavanju radnika koji nisu državljani Amerike
Koronavirus u Majamiju – Zatvorene plaže i parkovi, 19 novih slučajeva!

Ako čeznete za odmorom na nekoj evropskoj destinaciji o kojoj sanjate, ali budžet je ograničen, postoji mnogo bliža opcija koja će vam pružiti osećaj kao da ste u Grčkoj. Malo severnije od Tampe – da, baš ovde na Floridi – nalazi se Tarpon Springs, primorski grad koji odjekuje živopisnom kulturom, karakterističnim plavo-belim bojama i primorskim osećajem Grčke.

Dok budete lutali dokom koji je ukrašen grčkim zastavama, radionicama umetnika i prelepim obalom reke, lako ćete zaboraviti da ste još uvek u svojoj matičnoj državi. Zapravo, Tarpon Springs poznat je po tome što ima jednu od najvećih grčkih zajednica u SAD-u.

Sa oko 25.000 stanovnika, grčka istorija ovog grada datira još iz kasnih 1800-ih godina, kada je biznismen Džon Čejni primetio nešto što leži ispod površine voda Meksičkog zaliva: prirodne sunđere. Pronašavši savršenu poslovnu priliku, ronioci su počeli da dolaze u Tarpon Springs i pretvorili su grad u “Svetsku prestonicu sunđera” kakva je danas poznata.

Što nas dovodi do najpoznatije atrakcije grada: njegovih sunđer-dokova.

Takođe ćete pronaći tradicionalne grčke restorane duž ulice, od rajskih poslastica u restoranu i pekari Hellas, nezaboravnih zalazaka sunca u restoranu Dimitri’s on the Water, do ukusnih soutzoukakia iz restorana Mykonos. Samo ne zaboravite da ostavite malo mesta za baklavu.

secretmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0