Tesla Semi uspešno završio prvo putovanje od 500 milja sa punim opterećenjem

Tesla Semi uspešno završio prvo putovanje od 500 milja sa punim opterećenjem

Povratak putnika na aerodrome u SAD. Više od 2 miliona putnika, najviše od marta 2020
Zašto Amerikanci i Englezi nemaju isti izgovor?
Nova praznična pravila za policijski čas u okruzima Miami Dade i Broward

Elon Musk je potvrdio da je Tesla Semi završio svoje prvo putovanje od 500 milja sa punim opterećenjem – pravi podvig za električni kamion na baterije prenosi specijalizovani portal Balkan Truckers.

Tesla Semi je potpuno električni komercijalni kamion klase 8 koji je Tesla prvi put predstavio 2017. godine, a trebalo je da bude u proizvodnji 2019. Međutim, nekoliko puta je odlagano.

U to vreme, bilo je prilično revolucionarno imati kamion na čisto baterijski pogon sa punih 80.000 funti. Kapacitet klase 8 koji može da pređe između 300 i 500 milja, u zavisnosti od modela.

Od tada, nekoliko drugih kompanija je uspelo da pobedi Teslu na tržištu električnih kamiona, kao što su Volvo, Freightliner i Nikola, ali su uspele da se približe samo donjem delu opsega.

Sada Tesla konačno donosi svoj električni kamion na tržište sa isporukom koja se očekuje ove nedelje, a radi se o verziji električnog kamiona od 500 milja.

Sinoć je izvršni direktor Tesle Elon Musk potvrdio da je Tesla Semi sada završio putovanje od 500 milja sa punim opterećenjem:

COMMENTS

WORDPRESS: 0