Teslin Narod – Učestvujte u najvećem projektu srpske dijaspore u istoriji

Teslin Narod – Učestvujte u najvećem projektu srpske dijaspore u istoriji

Registrovan prvi slučaj majmunskih boginja na Floridi
Šta se dešava kada oba roditelja prijave dete na svoje poreske obrasce?
Da li američka vlada može da zadrži vaš novac ukoliko ste uhapšeni ili deportovani?

Tim sociologa, psihologa i stručnjaka za komunikacije okupljen oko Komunikacionog centra za saradnju srpske dijaspore i matice pod pokroviteljstvom Tesline naučne fondacije (TNF) iz Filadelfije kreće sa velikim istraživanjem od koga se očekuje da pravilno definiše probleme i predloži moguća rešenja u vezi sa budućnošću srpskog naroda i povezivanja svih Srba iz sveta (dijaspore) sa maticom.

Istraživanje će se obaviti putem Interneta, biće anketirano više od 5.000 pripadnika srpskog naroda širom sveta. Posebno osmišljen i dizajniran upitnik, svi zainteresovani mogu samostalno popuniti na adresi www.teslinnarod.com a predlagači najkvalitetnijih ideja imaće priliku da ih detaljnije obrazlože putem društvenih platformi Tesline naučne fondacije (TeslaTalk.TV, Zoom video konferencije, socijalne mreže itd).

Takođe, neki od njih će biti intervjuisani u okviru projekta Teslin narod u nastavku dokumentarnog serijala, pod istim imenom,čiji je idejni tvorac Nikola Lončar, osnivač i predsednik Tesline naučne fondacije iz Amerike.
Projekat istraživanja stavova srpske dijaspore i matice podržala je Uprava za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Kako da učestvujete u anketi?

Do sada je deo tima koji čine sociolozi, psiholozi i stručnjaci za komunikaciju predložio deo pitanja na koja bi ispitanici dali svoje odgovore i predloge (s obzirom da u upitniku postoje i pitanja na koja se može odgovoriti opisno) na temu očuvanja srpskog nacionalnog interesa širom sveta i saradnje matice i dijaspore. Upitnik 1 je namenjen ljudima koji žive u matici i regionu, dok je Upitnik 2 namenjen ljudima u dijaspori.

Ko je Teslin Narod?

Nastanak imena Teslin narod “Teslina naučna fondacija” (Tesla Science Foundation) iz Filadefije/US vodi svoje korene od 10. jula 2004. godine kada su u okviru Crkve svetog Nikole u Filadelfiji osnovani Nikola Tesla inventors club i Nikola Tesla club. Tom prilikom je organizovana prva izložba i predavanje o Tesli i formiran je prvi upravni odbor fondacije.

Izvor: Teslinanaučnafondacija (TNF)
Foto Teslin Narod; autor samouki srpski slikar Zoran Anđelković, član TNF

COMMENTS

WORDPRESS: 0