Tinejdžeri iz Majamija sada mogu naručivati vožnje i hranu putem Ubera

Tinejdžeri iz Majamija sada mogu naručivati vožnje i hranu putem Ubera

5 planeta će biti vidljivo u isto vreme na nebu Floride; Evo kako ih najbolje možete videti
Najskuplje i najjeftinije države u SAD za odgajanje dece
Najbolji prirodni izvori (springsi) u blizini Majamija

Kompanija Uber objavila je u petak da je pokrenula novu funkciju namenjenu roditeljima tinejdžera u oblasti Majamija.

Ova funkcija omogućava roditeljima ili starateljima da pozovu svog tinejdžera da otvori Uber nalog, preko kojeg će moći da naručuju vožnje i hranu – sve pod roditeljskim nadzorom.

Kako funkcionišu ovi nalozi i koje mere bezbednosti su primenjene kako bi se tinejdžeri osećali sigurno?

Kako napraviti Uber nalog za tinejdžera

Nalog za tinejdžere mogu postaviti roditelji za decu od 13 do 17 godina putem porodičnog profila u Uber aplikaciji.

U aplikaciji, roditelj ili staratelj mora poslati poziv svom tinejdžeru da otvori nalog.

Nakon primanja poziva, tinejdžer će dobiti link za preuzimanje aplikacije, gde će moći da kreiraju svoj nalog i završe obavezni proces upoznavanja sa bezbednosnim merama. Uber nudi 40% popusta na prva tri putovanja tinejdžera tokom prvog meseca korišćenja platforme (do $15 po vožnji). Više detalja možete pronaći u aplikaciji.

Koje bezbednosne funkcije su dostupne za tinejdžere? Specijalizovani nalozi imaju brojne bezbednosne funkcije, uključujući praćenje vožnje i isporuke uživo, verifikaciju PIN-om, upozorenja u slučaju odstupanja od planirane rute, audio snimanje i prilagođene opcije za Uber Eats za tinejdžere.

Roditelji i staratelji će takođe moći da kontaktiraju vozača svog tinejdžera u bilo kom trenutku tokom vožnje, kao i Uberovu liniju za bezbednost.

Aplikacija će koristiti samo vozače i kurire koji su prošli lokalne provere i kontrolu pozadine i koji su “visoko ocenjeni i iskusni”.

Uber je naveo u saopštenju za medije da su radili na razvoju naloga za tinejdžere više od godinu dana, uz konsultacije sa stručnjacima za bezbednost pre lansiranja.

“Nalozi za tinejdžere su kreirani sa transparentnošću na umu kako ne bi bilo iznenađenja za roditelje, tinejdžere ili vozače”, rekla je menadžerka proizvoda u Uberu, Mariana Esteves. “Presrećni smo što možemo ponuditi ovu inovativnu funkciju porodicama u još više gradova širom SAD-a, sa ključnim bezbednosnim funkcijama ugrađenim u srž iskustva.”

Sa ovim proširenjem, Uber nalozi za tinejdžere su sada dostupni u 250 gradova u 49 država u SAD.

NBC Miami

COMMENTS

WORDPRESS: 0