Tokom Dana nezavisnosti više od 11.000 imigranata postaju američki građani

Tokom Dana nezavisnosti više od 11.000 imigranata postaju američki građani

Radnici migranti napuštaju Floridu zbog novog zakona o imigraciji
Od 1,5 miliona zahteva za “unemployment” samo 3% ljudi je do sada primilo pomoć
Južna Florida: United Airlines dodaje preko 10 novih letova tokom praznika

Tokom Dana nezavisnosti čak 11.000 imigranata će dobiti državljanstvo Amerike.
Više od 195 ceremonija dodele državljanstva će se održati širom zemlje, a Uprava za državljanstvo i imigraciju (USCIS) najavila je da će ceremonije trajati od 28. juna do 5. jula.

“U USCIS-u smo privilegovani što možemo da sprovedemo Zakletvu vernosti hiljadama novih građana tokom praznika Dana nezavisnosti”, izjavio je direktor USCIS-a Ur M. Jaddou. “Ovi novi građani doprinose raznovrsnosti i karakteru naše velike nacije, i posvećeni smo pomoći svima koji su kvalifikovani da dožive slobode i prava koja uživamo kao građani Amerike.”

U fiskalnoj godini 2023, USCIS je dočekao 878.500 novih građana, a do sada u FY 2024, agencija je naturalizovala 589.400 imigranata.

Dan nezavisnosti, koji se obeležava 4. jula, slavi usvajanje Deklaracije nezavisnosti 1776. USCIS obeležava ovaj događaj organizovanjem posebnih ceremonija dodele državljanstva širom zemlje, uključujući ovogodišnje lokacije poput Mount Vernona Džordža Vašingtona, ratnog broda New Jersey, Nacionalnog parka Gateway Arch u Misuriju i Nacionalnog istorijskog parka Fort Klatsop, Lewis & Clark u Oregonu.

Kao deo napora da olakša naturalizaciju, predsednik Bajden nedavno je najavio izvršnu uredbu koja će privremeno dodeliti legalni status i potencijalni put do državljanstva za oko 500.000 nezakonitih imigranata koji su u braku sa građanima Amerike.

boundless

COMMENTS

WORDPRESS: 0