Toronto ili Majami, Air Serbia bira treću destinaciju u Americi

Toronto ili Majami, Air Serbia bira treću destinaciju u Americi

Zaposleni u gradu Davie na Floridi prelaze na četvorodnevnu radnu nedelju
Najbolje vrste poslova za dobijanje zelene karte na osnovu zaposlenja
Evo koliku ušteđevinu ima prosečni Amerikanac

Air Serbia planira proširenje mreže letova i nije tajna da će sledeće destinacije biti  Šangaj ili Guangzhou u Kini.

Air Serbia takođe planira da otpočne letove ka trećoj destinaciji u Severnoj Americi, nakon što je ove godine lansirala letove za Čikago, a 2016. godine za Njujork JFK. CEO kompanije Air Serbia, Jiri Marek, izjavio je da još uvek nije doneta odluka između Toronta i Majamija i da obe destinacije imaju slične šanse za ostvarivanje profita.

Komentarišući ovu temu, Marek je izjavio: “Toronto ima veliku dijasporu, ali je saobraćaj razvijen sezonski. S druge strane, Majami je atraktivna destinacija tokom cele godine. Naš partner, American Airlines, ima veliku mrežu na aerodromu u Majamiju. Obe destinacije su slične po pitanju profitabilnosti, ali još uvek nismo doneli konačnu odluku.”

Marek je dodao: “Letimo za Njujork od 2016. godine. Ruta je ustaljena, avioni za Njujork lete punim kapacitetom. Dijaspora koja živi u Sjedinjenim Američkim Državama ima koristi od ovih veza. Zato smo lansirali direktne letove za Čikago. Dijaspora u SAD još uvek je fokusirana prvenstveno na cene, zbog čega smo prvobitno odložili nabavku drugog aviona. Tokom pandemije pojavila se prilika za letove za Kinu. Nismo oklevali da je iskoristimo. Letovi za Kinu i Tianjin garantuju profit.”

Krajem prošle godine, CEO je izjavio da bi pronalaženje trećeg aviona Airbus A330-200 moglo potrajati “devet ili više meseci”. Kompanija je tokom ovog proleća započela pregovore sa zakupodavcem, ali dogovor na kraju nije bio ostvaren.

“Čim primimo isporuku trećeg Airbusa A330, fokusiraćemo se na širenje na kineskom tržištu. Već smo dobili dozvole za Guangzhou i Šangaj. Kasnije ćemo odlučiti između Majamija ili Toronta kao naše treće destinacije u Severnoj Americi”, objasnio je Marek.

exyuaviation.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0