Tramp najavio odlaganje roka za uvođenje REAL ID-a

Tramp najavio odlaganje roka za uvođenje REAL ID-a

ICE planira da u nedelju započne ranije odložene racije na imigrante!
Požurite, prestalo je jos samo nekoliko dana do zelene karte preko lutrije!
Evo kada možete očekivati novac za povraćaj poreza ove godine

Predsednik Trump najavio je da će federalna vlada odložiti rok za uvođenje Real ID-a. Još uvek nije zvanično objavljeno koliko će ovo odlaganje trajati, ali se nezvanično pominje pomeranje roka za godinu dana. Prethodni rok za uvođenje REAL ID-a bio je 1. oktobar ove godine.

Predsednik je to saopštio tokom konferencije za štampu u ponedeljak sa radnom grupom za koronavirus Bele kuće i drugim zvaničnicima.

Šta je REAL ID?

Od 1. oktobra 2020. sve punoletne osobe u SAD-u – uključujući stanovnike Ilinoisa moraće da imaju vožačku dozvolu koja je u skladu sa REAL ID-om ili drugi prihvatljiv oblik identifikacije za unutrašnji avioprevoz. Rok se bliži za stanovnike država koji ili nisu u skladu sa REAL ID-om ili nemaju produžetak od američkog Odeljenja za unutrašnju bezbednost (Homeland Security).

 Niste sigurni da li je vaš ID usklađen sa REAL ID-om?

Ako imate zlatnu zvezdu na vozačkoj dozvoli ili identifikacionoj kartici to znači da je vaša kartica usaglašena sa REAL ID zakonom.
Ako vaš ID ne odgovara REAL ID-u, morate lično da posetite kancelariju DMV-a da biste dobili REAL ID. Ne možete izvaditi REAL ID dokument online. Ako je vaša vozačka dozvola važeća i nije istekla, ona će ostati validna za potrebe vožnje do isteka roka važnosti.

COMMENTS

WORDPRESS: 0