Tramp potpisao zakon o pomoći zbog pandemije. Očekuje se druga runda stimulusnih čekova

Tramp potpisao zakon o pomoći zbog pandemije. Očekuje se druga runda stimulusnih čekova

Koliko vam je povećana zakupnina? Ova interaktivna mapa vam pokazuje cene na Floridi
Zabranenja prodaja alkohola na South Beach-u nakon 3 AM za vreme “Spring Breaka”
Metrorail voz bi se uskoro mogao proširiti na sever do Hard Rock stadiona

Predsednik Donald Tramp potpisao je zakon koji obuhvata paket pomoći za saniranje posledica pandemije i budžet za vladu, u ukupnom iznosu od 2,3 hiljade milijardi dolara.

Tramp je u saopštenju, izdatom u nedelju veče, objavio da je potpisao zakon usvojen u Kongresu prošle nedelje. Zakonom je predviđeno izdvajanje 900 milijardi dolara za pomoć ugroženima u pandemiji i 1,4 hiljade milijardi dolara za finansiranje vladinih službi do septembra naredne godine.

Nakon što je Tramp odustao od pretnje da će blokirati zakon i ipak ga potpisao, obnovljena je pomoć za milione nezaposlenih Amerikanca i sprečeno zatvaranje vladinih službi u ponedeljak u ponoć.

Procenjuje se da će 12 miliona ljudi koji su ostali bez posla i primali naknadu za nezaposle, ponovo primati beneficije još 11 nedelja. Pored toga, svi oni koji primaju naknadu za nezaposlene dobiće federalnu pomoć u iznosu od 300 američkih dolara nedeljno do sredine marta.

Međutim, s obzirom na to da Tramp u subotu nije potpisao zakon, oni koji su uključeni u programe pomoći za nezaposlene, verovatno neće dobiti uplatu za poslednju nedelju u godini. A federalna pomoć od 300 dolara trajaće 10 nedelja umesto predviđenih 11 nedelja za većinu ljudi. To je zato što države ne mogu da pružaju beneficije nedeljama koje započinju pre nego što programi budu odobreni, ali zakon zahteva da se dodatna plaćanja završe 14. marta.

Takođe, budući da je Kongres čekao do kraja decembra da postigne dogovor, svi korisnici programa naknade za nezaposlene verovatno će imati pauzu u isplatama od nekoliko nedelja sve  dok državne agencije reprogramiraju svoje računare.

Očekuje se da će Trampov potpis ubrzati najavljenu drugu rundu stimulusnih čekova u visini od 600 dolara.

Izvor: CNN/Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0