Trampova nova imigraciona pravila otežace proces dobijanja zelene karte!

Trampova nova imigraciona pravila otežace proces dobijanja zelene karte!

Bajdenova administracija sprema pomoć za imigrante u procesu naturalizacije
Zdravstvena zaštita za imigrante bez dokumenata – Evo osnovnih informacija o ovoj važnoj temi
Evo kada možete očekivati treći stimulusni ček od 1400 dolara

Trampova administracija započela sa jednim od najagresivnijih koraka do sada kako bi ograničila legalnu imigraciju, uskraćujući zelene karte mnogim migrantima koji koriste Medicaid, markice za hranu, bonove za smeštaj ili druge oblike javne pomoći, saopštili su u ponedeljak zvaničnici.

Savezni zakon već zahteva od onih koji žele da postanu stalni stanovnici i steknu pravni status da dokažu da neće biti teret za „ javni trošak Sjedinjenih Drzava “, a novi propisi detaljno objašnjavaju širi spektar programa koji bi mogli diskvalifikovati imigrante u njihovom procesu.

To je deo drastičnog remonta nacionalnog imigracionog sistema koji Trampova administracija pokušava da uspostavi. Iako je velika pažnja usredsređena na napore predsednika Donalda Trampa na suzbijanje ilegalne imigracije, nova promena usmerena je na ljude koji su legalno ušli u SAD i koji traže stalni status. Cilj novih pravila je da se formira sistem koji je fokusiran na veštine imigranata umesto na ponovno ujedinjenje porodica.

Americka služba za državljanstvo i imigraciju (USCIS) sada će koristiti i javnu pomoć zajedno sa drugim faktorima kao što su obrazovanje, prihod domaćinstva i zdravlje kako bi odredili da li će imigrantu dodeliti legalni status.

Pravila stupaju na snagu polovinom oktobra. Ne odnose se na američke drzavljane, čak i ako je američki državljanin povezan sa imigrantom koji aplicira za zelenu kartu.

Prema novim pravilima, Odeljenje za unutrašnju bezbednost (Homeland Security) redefinisalo je javnu pomoc kada neko prima javne beneficije duže od 12 meseci u roku od 36 meseci. Ako neko ima dve beneficije, racuna se kao dva meseca. A definicija je proširena i na Medicaid, pomoć prilikom smeštaja i obveznice za hranu.

Svi koji budu aplicirali za zelenu kartu moraće da dostave svoje poreske obrasce za prethodne tri godine. Ako imigranti imaju privatno zdravstveno osiguranje, to će biti jedan od faktora koji će raditi u njihovu korist.

COMMENTS

WORDPRESS: 0