Tražite stan u Majamiju? Evo gde se Florida nalazi u odnosu na druge američke države

Tražite stan u Majamiju? Evo gde se Florida nalazi u odnosu na druge američke države

Zaštitne maske od sutra obavezne u prodavnicama u Majamiju
Rođenje ’ilegalne’ imigracije u Americi – Evo kako je nastao ovaj pojam i ograničenje broja doseljenika
12 savršenih mesta na Floridi za vožnju kajakom

Stambene transakcije Majamija su skočile za 78% tokom prošle godine, nadmašivši rast prodaje za više od 50 drugih američkih metro područja, prema najnovijem izveštaju tržišta stanova RE/MAX.

Okrug Miami Dade, Broward i Palm Beach imaju treće najveće povećanje prodaje stanova i porodičnih kuća tokom godine u poređenju sa ukupnim brojem prodaja od juna 2020.godine do juna 2021.godine. Područje Miami metroa je u junu 2020.godine imalo 3.248 prodaja i 5.793 u junu 2021.godine. Brokerska kuća RE/MAX sa sedištem u Denveru je analizirala ukupan broj prodaja usluge višestrukog popisa sa 53 američka metro područja.

Honolulu je na prvom mestu sa rastom od oko 92%, sa 623 prodaje na 1.198 prodaja. Njujork je zauzeo drugo mesto sa rastom od 81% u odnosu na prošlu godinu, sa 1.863 na 3.365 transakcija.

Područje Miami metroa se svrstalo odmah ispred Filadelfije, koja je imala oko 65% međugodišnje promene sa 5.066 na 8.334 prodaja. Pittsburgh je zauzeo peto mesto sa rastom od 58%, sa 1.897 na 3.003 transakcija.

Tržište stanova u Majamiju je dobilo podstrek tokom pandemije kada su kupci hrlili sa severoistočne i zapadne obale iz različitih razloga, rekao je Josh Bolgren, viši potpredsednik za regionalni razvoj u RE/MAX-u.

Honolulu i Miami su privukli kupce van države koji su se preselili u centar tržišta. Za one koji mogu da rade na daljinu, oboje su nudili poželjnu destinaciju u toplijoj klimi“, rekao je Bolgren. „Ograničenja zbog COVID-a su zaustavila veći deo aktivnosti sa nekretninama u Njujorku i Filadelfiji, u proleće 2020.godine. iz tog razloga su brojevi malo iskrivljeni i zašto sada vidimo tako velika povećanja transakcija u odnosu na prethodnu godinu“.

Zalihe nastavljaju da se smanjuju, prema izveštajima o prodaji udruženja Miami Realtors Association, objavljenim u junu. Miami-Dade ima 2,2 meseca zaliha snabdevanja porodičnih kuća i šest meseci zaliha stanova; Broward ima 1,4 meseca zaliha kuća i 2,8 meseca stanova.

Sve dok su zalihe niske, a potražnja visoka“, navodi Bolgren „ kupci mogu očekivati da će cene i dalje rasti, iako možda umerenijim tempom“.

 

Izvor: Miamiherald

COMMENTS

WORDPRESS: 0