Treba vam odmor? Predstavljamo vam 5 najlepših prirodnih izvora (springs) u blizini Majamija

Treba vam odmor? Predstavljamo vam 5 najlepših prirodnih izvora (springs) u blizini Majamija

Želite da letite sigurno, ali i povoljno? Ovo su TOP 10 najjeftinijih američkih aviokompanija
EU stavila SAD na crvenu listu, vraćaju se ograničenja za posetioce iz Amerike
Niste sigurni gde na odmor? Ovo su najbolja mesta za putovanje u oktobru

Ako želite da se osvežite i imate slobodnog vremena, onda vam toplo preporučujemo da odete na kratko putovanje da biste proverili jedan od apsolutno zapanjujućih izvora Floride. Svakako da će za neke od njih možda biti potrebna malo duža vožnja automobilom, ali nebeska, obnavljajuća moć prirode sve to nadoknađuje, a da ne spominjemo da su odlična opcija kada treba da pobegnete od zagušljive vrućine i gužve u Majamiju. Pogledaje sledeće predloge:

#1 Ginnie Springs

Skriven u High Springs-u, Florida, ovaj zapanjujući prirodni park plavih laguna i čudesnih podvodnih pećina vas čeka da istražite njegove kristalne vode. Dom Đavoljeg oka, sablasna podvodna pećina savršena za ronioce, Ginnie Springs je takođe idealna destinacija za samo putovanje i veslanje.

Adresa: 7300 Ginnie Springs Road, High Springs, FL 326643

#2 Gilchrist Blue Springs State Park

Dom velikog izvora druge veličine koji pumpa preko 44 miliona galona vode svakog dana, Glichrst Springs je poznat po kristalno čistoj plavoj vodi savršenoj za ronjenje, veslanje i plivanje dok se divite slikovitim vidicima.

Adresa: 7450 NE 60th St, High Springs, FL 32643

#3 Ocala Nacionalna šuma

Smešten u samom srcu Sunčane države, Nacionalna šuma Ocala je dom četiri prelepa prirodna izvora savršena za ronjenje među lokalnim divljim životinjama i kroz misteriozne prirodne pećine!

#4 Rainbow Springs State park

Sa ukrasnim vrtovima koje je napravio čovek, izgrašenim vodopadima i nagnutim brdima Rainbow Springs je izvor najmanje prirodnog izgleda na našoj listi, ali ga apsolutno morate videti, posebno ako uživate u vožnji kanuom ili kajakom!

#5 Wekiwa Springs nacionalni park

Betonski zid duž ivice močvare čuva divlje životnje od azurnih voda Wekiwe. Okolne viseće mreže i dalje adržavaju svoj divlji izgled i čine ovo porleće apsolutnom oazom! Ako još uvek želite da uživate u nekim od lokalnih divljih životinja, onda predlažemo da skočite na kajak i zapitate se niz obližnju reku!

 

Izvor: Secretmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0