Treba vam zdravstveno osiguranje na Floridi? Ovo su najpovoljnije opcije na tržištu

Treba vam zdravstveno osiguranje na Floridi? Ovo su najpovoljnije opcije na tržištu

Ovo su 20 najsrećnijih zemalja na svetu – pogodite na kom je mestu Amerika?
9 stvari koje treba da znate o novoj sezoni povraćaja poreza za 2022. godinu
TOP 10 sajtova za jednostavnu zaradu preko interneta

Zdravstveno osiguranje je ključno za zaštitu vas i vašeg budžeta. Da li ste u prošlosti čitali o tome kako da dobijete zdravstveno osiguranje? Ako je tako, možda su vas uplašile visoke premije i odbici. Srećom, postoji mnogo kompanija koje nude pristupačne planove zdravstvenog osiguranja koje možete koristiti za pokrivanje sebe i svoje porodice.

Pogledaćemo kako zdravstveno osiguranje funkcioniše na Floridi i pokazaćemo vam šta zdravstveno osiguranje pokriva, šta ne pokriva i nekoliko najboljih kompanija koje pružaju jeftine planove.

Prosečni troškovi zdravstvenog osiguranja na Floridi

Prosečan stanovnik Floride plaća oko 393 dolara mesečno za premiju zdravstvenog osiguranja, ako imaju individualni plan. Prosečna premija je 1.021 dolar mesečno ako imate porodični plan. Međutim, određeni iznos koji ćete platiti za pokriće zavisi od brojnih faktora, od toga da li konzumirate cigarete ili vrste vašeg plana.

Vrste zdravstvene pokrivenosti

Postoji više vrsta planova zdravstvenog osiguranja. vrsta plana koju odaberete određuje koliko ćete platiti, da li vam je potreban uput za pregled kod specijaliste i koje zdravstvene ustanove možete videti. Pređimo na 3 najčešće vrste planova zdravstvenog osiguranja: HMOs, PPOs i POS planovi.

 • HMO – Health Maintenance Organization– planovi HMO-a zahtevaju da vidite samo lekare, specijaliste i pružaoce nege unutar mreže organizacije. Ne možete videti nijednog zdravstvenog radnika izvan mreže i morate dobiti uput za pregled kod specijaliste. HMO su najpristupačnija vrsta plana, ali vam daju najmanju slobodu izbora u izboru pružalaca zdravstvene zaštite.
 • PPO – Preferred Provider Organization – Planovi PPO nude mrežu lekara i specijalista, ali ne zahtevaju da ih posetite. Dodatnu naknadu ćete platiti ako posetite lekara izvan svoje mreže. Ne treba vam uput da biste posetili specijaliste za PPO planom. Ovi planovi su obično skuplji od HMO planova.
 • POS – Point-of-Service: POS planovi su mešavina prethodna dva, HMO i PPO. Možete videti doktore i specijaliste izvan vaše mreže sa ovim planom – poput PPO-a. Međutim, i dalje će vam trebati lekarski uput da vidite specijaliste kao što biste to uradili sa HMO. POS planvi vam mogu omogućiti da vidite davaoce nege sa nižim stopama od PPO plana.

Šta pokriva zdravstveno osiguranje?

Svaki plan zdravstvenog osiguranja bi mogao u osnovi uključivati ili isključiti bilo koju vrstu pokrića koju su želeli pre uvođenja Zakona o pristupačnoj nezi (Affordable Care Act). Ovo je učinilo neverovatno dosadnim poređenje planova jer je postojao mali standard pokrivenosti između desetina opcija. Sada, ACA nalaže da svaki plan stalnog zdravstvenog osiguranja mora uključivati najmanje sledećih deset „osnovnih beneficija“:

 • Ambulantne Usluge: ovo je ambulantna nega koju primate izvan bolnice
 • Hitne usluge: vaš zdravstveni osiguranik mora pokriti hitnu pomoć u bilo kojoj bolnici, bez obzira na to da li je bolnica u mreži ili nije. Slično, vaše zdravstveno osiguranje ne može zahtevati da kontaktirate bolnicu pre nego što dobijete hitnu pomoć. U hitnom slučaju bi trebalo da posetite najbližu bolnicu.
 • Hospitalizacija: ovo uključuje stvari poput noćenja i lekova na recept koje daje lekar ili medicinska sestra, kao i operacije.
 • Briga o trudnoći, materinstvu i novorođenčetu: ovo uključuje negu pre rođenja i posle porođaja. Takođe uključuje komplikacije tokom porođaja i trudnoće.
 • Lečenje mentalnog zdravlja i upotrebe supstanci: vaš zdravstveni osiguranik mora ponuditi pokriće za bihevioralnu terapiju, stacionarne usluge mentalnog zdravlja i lečenje od upotrebe supstanci. Vaše zdravstveno osiguranje ne može postaviti godišnje ili doživotno ograničenje za lečenje određenog poremećaja ili problemsa sa upotrebom supstanci
 • Lekovi na recept: iako pružaoci zdravstvenog osiguranja ne mogu isključiti pokriće lekova na recept, možda će od vas zahtevati da isprobate jeftinije generičke tretmane pre nego što pređete na skuplje lekove ili lekove koji stvaraju naviku. To se naziva „stepenasta terapija“.
 • Rehabilitacione usluge i uređaji: ovo uključuje stvari poput fizikalne terapije, radne terapije i uređaja za mobilnost
 • Laboratorijske usluge: ovo uključuje i vanboličku krvnu sliku i snimanje koje primite u medicinskoj ustanovi ili bolnici (poput rendgenskih snimaka ili snimanja gornjeg gastrointetinalnog trakta)
 • Preventivne usluge i wellness pregledi: ovo uključuje stvari poput fizičkih pregleda, vakcinacija i dopunskih injekcija. Mnogi pružaoci zdravstvenih osiguranja nude ove usluge besplatno.
 • Pedijatrijske usluge: pružaoci planova zdravstvenog osiguranja moraju ponuditi deci zdravstvene, stomatološke usluge i usluge provere vida prema vašem planu. Međutim, vid i zubne prednosti nisu ACA zahtevi za planove za odrasle. Možda ćete morati da kupite dodatne planove od svog provajdera osiguranja

Vaš plan mora da sadrži i sledeće beneficije za žene:

 • Podrška za dojenje: ovo uključuje savetovanje i opremu za dojilje
 • Kontrola rađanja: planovi usklađeni sa ACA moraju uključivati propisane metode kontracepcije odobrene od strane FDA- ovo uključuje hitne kontraceptive, ali ne uključuje lekove namenjene prekidu već održive trudnoće
 • Vaš poslodavac može biti izuzet od pokrivanja određenih kontraceptivnih sredstava ako radite za crkvu ili verskuneprofitnu organizaciju

Šta zdravstveno osiguranje ne pokriva?

Većina planova zdravstvenog osiguranja ne pokriva sledeće beneficije:

 • Muška kontrola rađanja: barijerne metode i vazektomija nisu obuhvaćene većinom planova jer se kontrola rađanja žena smatra bitnom prednošću
 • Putne vakcinacije: vaš pružatelj osiguranja mora pokriti samo rutinske, medicinski neophodne vakcinacije. Putne vakcinacije se obično smatraju izbornom prevencijom i nisu obuhvaćene većinom planova
 • Vid i stomatološke pokrivenosti: pružaoci osiguranja moraju samo pokriti ove usluge za decu, prema vašem planu. Ako želite pokriće za odrasle, razmislite o kupovini dodatnog plana.
 • Operacija gubitka težine: ne postoji savezni mandat koji zahteva od pružalaca osiguranja da pokriju barijatrijsku hirurgiju. Međutim, mnogi pružaoci osiguranja odlučuju da uključe ovo pokriće. Ako je vama ili nekome na vašem planu možda potrebna barijatrijska hirurgija, obavezno se obratite svom predstavniku i uverite se da je to pokriveno pre nego što se upišete.
 • Kozmetička hirurgija: nijedna vrsta plana zdravstvenog osiguranja ne pokriva estetsku hirurgiju jer ove procedure nisu medicinski neophodne. Osim ako određeni tretman nije bitna korist, većina pružalaca osiguranja to neće pokriti. Ovo je samo nekoliko primera tretmana i usluga koji obično nisu obuhvaćeni. Ako ste zabrinuti zbog pokrića za određeni tretman ili uslugu, obratite se svom zdravstvenom osiguranju i raspitajte se o tome.

Najjeftiniji pružaoci zdravstvenog osiguranja na Floridi

Pogledajmo neke od najboljih pružalaca jeftinog zdravstvenog osiguranja na Floridi.

#1 Aetna

Aetna je jedan od najpovoljinih pružalaca zdravstvenog osiguranja na Floridi i nudi jeftine opcije individualnog, porodičnog i poslovnog plana.

ACA  odobreni planovi su dostupni za samo nekoliko stotina dolara mesečno i čini Aetnu jednim od najboljih izbora zdravstvenog osiguranja za one koji imaju budžet. Da li se kvalifikujete za Medicare ili Medicaid?

Aetna za vas nudi i posebne jeftine planove, pa čak i zdravstvene planove za studente ako pohađaju dvogodišnji ili četvorogodišnji univerzitet.

#2 Humana

Humana nudi i HMO i POS planove na Floridi po konkurentnim cenama. Planovi Humane su takođe neki od najnižih kada je cena u pitanju, ako imate preko 45 godina.

Neki od Humanovih najpovoljnijih planova takođe uključuju zdravsvenu zaštitu kod kuće, redak dodatak planovima koji zahtevaju ACA. Medicare planovi su takođe dostupni onima koji se kvalifikuju.

#3 Florida Blue

Florida Blue je filijala Blue Cross-a, nacionalnog pružaoca zdravstvene zaštite. Florida Blue nudi PPO planove koji vam daju najveću slobodu u izboru lekara i pružalaca zdravstvenih usluga.

Ovo može biti korisno ako imate hronično stanje ili dugogodišnju istoriju sa lekarom i ne želite da započnete lečenje sa novim.

Florida Blue nudi filijale koje će vam pomoći da smanjite troškove zdravstvene zaštite ako živite sa fiksnim prihodom.

#4 Cigna

Zdravstveni planovi Cigne su pristupačni i uključuju sve pogodnosti usklađene sa ACA. Četvoro od pet ljudi koji odaberu Cigna plan ispunjavaju uslove za neku vrstu savezne subvencije kako bi smanjili svoju premiju.

Cigna planovi uključuju besplatnu preventivnu negu – nećete platiti ništa za medicinski neophodne vakcinacije, zdravstvene preglede, pa čak i neke preventivne lekove na recept.

Možete čak i otključati popuste na članstvo u teretani, klubove zdravlja i drugo kako biste održali svoje zdravlje.

 

Zaštitite svoje zdravlje po pristupačnoj ceni

Odabir plana zdravstvenog osiguranja pre ACA je značilo beskrajno upoređivanje planova i čitanje o tome šta je pokriveno, a šta nije. Sada, trajni planovi zdravstvenog osiguranja moraju ponuditi najmanje 10 minimalnih osnovnih beneficija ACA-e. Međutim, ova uredba se primenjuje samo na planove usklađene sa ACA. Pažljivo pročitajte šta je pokriveno, a šta nije pre nego što odaberete kratkoročni plan zdravstvenog osiguranja ili plan pokrića praznina.

 

Izvor: Benzinga

COMMENTS

WORDPRESS: 0