Tri restorana u Majamiju našla su se na listi najboljih picerija u Americi

Tri restorana u Majamiju našla su se na listi najboljih picerija u Americi

3 razloga zašto je bolje rentati nekretninu, iako imate dovoljno novca za kupovinu
Milijarde su stigle na južnu Floridu: Ko je od stranaca ove godine najviše kupovao kuće
Kraljica salse Celia Cruz dobila ulicu na Majami Biču

Tri picerije u Majamiju rangirane su kao najbolje picerije u Americi prema 50 Top Pizza, italijanskom vodiču sa sedištem u Italiji.

Restorani Miami Slice u centru Majamija, La Leggenda Pizzeria na South Beach-u i O’Munaciello rangirani su kao najbolji restorani za pice u Americi prema 50 Top Pizza.

Dok je pica scena u Majamiju sve popularnija tokom 2024. godine, dva restorana iz Majamija su upravo dobila međunarodno priznanje, a treći je dobio priznanje za svoju klasičnu pizzu.

La Leggenda Pizzeria, O’Munaciello i Miami Slice uvršteni su u godišnju listu 50 najboljih pizzerija u Americi prema 50 Top Pizza, italijanskom online vodiču koji se fokusira na najbolje italijanske picerije u svetu. Organizacija, osnovana 2017. godine od strane tima italijanskih novinara za hranu i piće, godišnje kreira listu najboljih picerija u Italiji, Evropi, Aziji i Sjedinjenim Američkim Državama.

Deveto mesto na listi zauzima La Leggenda Pizzeria

Nalazi se duž Española Way na Majami Biču, La Leggenda Pizzeria našla se na listi deset najboljih pizzerija u Americi, zauzevši deveto mesto. Giovanni Gagliardi, rođen i odrastao u Napulju, vlasnik i kuvar, poznat kao La Leggenda zbog svojih veština u pripremi pice, pravi neke od najboljih napolitanskih pica u južnoj Floridi. Gagliardi izvodi svoju magiju u malom prostoru skrivenom blizu istočnog kraja Española Way-a, gde njegova peć na drva pravi pice od nule, sa korama koje su uvek mekane, prozračne i savršeno izbrazdane. Ne propustite Margheritu STG, napravljenu sa pravim mozzarellom di bufala campana i mirisnim svežim bosiljkom.

Na 11. mestu je ‘O Munaciello.

‘O Munaciello se nalazi odmah iza La Leggenda na broju 11, u MiMo četvrti, sa drugim lokalom duž Coral Way-a. Proglašen za najbolji restoran Upper Eastside-a prema New Times-u 2018. godine, ‘O Munaciello nije obična picerija. Ovaj restoran u napolitanskom stilu na Upper Eastside-u u Majamiju pravi jedinstvene pice. Neke od njih su sa aktivnim ugljem, što stvara crnu testo. Većina pica je posuta tradicionalnim sastojcima poput mozzarelle, paradajza i bosiljka. Restoran takođe nudi i druga jela iz Kampanije, regije u Italiji, ali glavna zvezda ovog mesta na Biscayne Boulevard-u su pice koje pravi kuvar Carmine Candito, koji je odrastao radeći u porodičnoj pizzeriji u Napulju, Italija.

Miami Slice je proglašen za peti najbolji pica restoran u Americi prema New Times-u za 2024. godinu.
Miami Slice ne samo da je dobio zasluženo priznanje od strane New Times-a, već je i stekao priznanje širom sveta. Ovaj restoran, poznat je po svojim umetničkim picama u stilu Njujorka koje imaju veliki broj obožavalaca.

Miami New Times

COMMENTS

WORDPRESS: 0