Tropska depresija Fred donosi obilne kiše na Floridu ovog vikenda

Tropska depresija Fred donosi obilne kiše na Floridu ovog vikenda

Florida druga u SAD po broju zahteva za “unemployment”
Promocija nove knjige Aleksandra Bilanovića, “Esmeralda 973“ u Majamiju 21. aprila
Top 10 destinacija u Americi koje morate da posetite

Tropska depresija Fred proizvodi jake kiše iznad istočne Kube, izvestio je u petak američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

Fred sa sobom nosi održive vetrove brzine do 55 kilometara na čas. Centar je saoštio da se očekuje da će Fred u narednih nekoliko dana doživeti “usporeno jačanje” i da bi u petak mogao da postane tropska oluja.

Očekuje se da će se Fred kretati duž ili samo severno od istočne i centralne Kube do petka uveče, kažu prognostičari, a u subotu će biti u blizini Florida Kiza i južne Floride. Predviđa se da će Fred u nedelju biti blizu zapadne obale Floride.

Fred je rezultirao uvođenjem nadzora za tropske oluje u nekoliko oblasti: kubanskoj pokrajini provincije Siego de Avila, Kamaguei, Las Tunas, Holgin i Granma; Florida Keis zapadno od Oušen rifa do Draj Tortugasa; i jugozapadnu obalu Floride od plaže Bonita na jugu i istoku do Oušen rifa, uključujući zaliv Florida.

Očekuje se da će Fred izbaciti 2,5-7,5 centimetara kiše iznad Kube i istočnih Bahama, saopštio je NHC, dok će na nekim lokacijama doneti čak 12,5 centimetara. Predviđa se da će na zapadnim Bahamima Fred izbaciti 7,5-12,5 centimetara kiše, sa izolovanim maksimalnim iznosima od 20,5 centimetara.

Do ponedjeljka se očekuje 7,5-15 centimetara kiše širom Kiza, južnog i centralnog poluostrva Floride, te severno prema frolirdskom Big Bendu, sa izolovanim maksimalnim visinama padavina od 20 centimetara. NHC je saopštio da bi padavine mogle da dovedu do poplava u gradovima i malim potocima, a potencijalno i do izolovanog umerenog plavljenja reka.

Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0