U 33 okruga na Floridi proglašeno vanredno stanje zbog nadolazeće oluje

U 33 okruga na Floridi proglašeno vanredno stanje zbog nadolazeće oluje

Da li je legalno dobiti dete u Americi radi sticanja državljanstva?
USCIS: Automatsko produženje radnih dozvola i do 540 dana
Rekordan broj aplikacija za američku H-1B vizu u 2023. godini

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je izvršnu naredbu u subotu kojom se proglašava vanredno stanje u 33 okruga zbog pretnji koje donosi tropski sistem Invest 93L.

“Potpisao sam izvršnu naredbu kojom se proglašava vanredno stanje iz predostrožnosti kako bi se osiguralo da Florida Divizija za upravljanje vanrednim situacijama može početi sa pripremom resursa i kako bi građani Floride imali dovoljno vremena da pripreme svoje porodice za oluju naredne nedelje”, izjavio je DeSantis u subotu u saopštenju za medije.

“Podstičem građane Floride da imaju plan i obezbede da je njihov set za opremanje tokom uragana pun.” Prema izjavi stručnjaka za uragane i eksperta za udar oluje Majkla Laurija sa Local 10, područje niskog pritiska između Kube i meksičkog Jukatan poluostrva – označeno kao Invest 93L od strane Nacionalnog centra za uragane – postepeno se organizuje od petka i očekuje se da će postati tropska depresija ili oluja do kasno subote ili nedelje.

Lauri je naveo da modeli prognoze sve više dolaze do sporazuma u vezi sa jačanjem sistema oluje – verovatno tropske oluje ili uragana – koji se približava obali zaliva Floride do narednog utorka ili srede. Stanovnici duž istočnog zaliva, od jugozapadne Floride do obale Alabame, trebaju pažljivo pratiti prognoze naredne nedelje.

Izvršna naredba 23-171 navodi da bi se razvijajući sistem mogao odraziti na delove zaliva Floride i oblasti koje se još uvek oporavljaju od prošlogodišnjih uragana Ijan i Nikola.

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0