U SAD počela distribucija besplatnih kompleta za samotestiranje putnika na aerodromima

U SAD počela distribucija besplatnih kompleta za samotestiranje putnika na aerodromima

Razmišljate o kupovini automobila za vašu kompaniju? Sve što treba da znate pre nego što se odlučite na ovaj korak
Ovo su 15 najbolje rangiranih turističkih atrakcija na Floridi za 2021. godinu
Cape Florida Lighthouse – Najstarija građevina u Majamiju!

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) potvrdili su danas da su počeli sa distribucijom besplatnih kompleta za samotestiranje na kovid-19 putnicima na međunarodnim aerodromima.

CDC je saopštio da je počeo da distribuira komplete u sredu i da ih deli putnicima na aerodromima u Mineapolisu, Majamiju i Čikagu, a da će uskoro distribucija početi i u Dalasu, na aerodromu “Fort Vort”, kao i na još četiri dodatna međunarodna aerodroma, u narednim nedeljama, čije lokacije nisu precizirane, prenosi Rojters.

Kako se navodi, CDC podstiče, ali ne obavezuje, putnike u međunarodnom vazdušnom saobraćaju da urade novi test na kovid-19 po dolasku u SAD.

Prema važećim pravilma, koja su stupila na snagu 6. decembra, zahteva se od gotovo svih putnika koji letovima stižu u SAD, da prilože negativan test na kovid-19, ne stariji od 24 sata od dana putovanja, u prevenciji visoko infektivnog omikron soja.

Bela kuća je 29. novembra zabranila skoro svim stranim državljanima iz osam južnoafričkih zemalja da ulaze u SAD, zbog straha od širenja omikron soja, ali nije proširila ta ograničenja putovanja na sve zemlje, u kojima je nova varijanta do sada otkrivena, navodi Rojters.

Blic

COMMENTS

WORDPRESS: 0