U središtu kontraverzi: Privatno ostrvo Bird Key na prodaju za 31,5 miliona dolara

U središtu kontraverzi: Privatno ostrvo Bird Key na prodaju za 31,5 miliona dolara

Test za dobijanje američkog pasoša. Proverite vaše znanje i saznajte da li ste spremni da postanete američki državljanin
Majami: Nezaposlenost na rekordno niskom nivou od 1,4%
Kratka istorija Bele kuće –najbitnijeg doma Amerike

Ostrvo Bird Key nalazi se u centru kontraverzi nakon glasina o njegovoj prodaji.

Nakon što je stavljeno na tržište, počelo je da izaziva zabrinutost u ekološkoj zajednici Majamija zbog reputacije ostrva kao rezervata za ptice.

Ovo privatno ostrvo se prodaje za 31,5 miliona dolara. Vlasnik ostrva, Finlei Matheson, naveo je da je kupio zemlju 1985. godine za 36.000 dolara.

“Ovo ostrvo je jedinstveno jer je jedino neuređeno ostrvo u Severnom Biskajskom zalivu i jedino prirodno ostrvo u Biskajskom zalivu,” rekao je Matheson. “Sva ostala ostrva su veštački stvorena, nasuta tokom godina.”

Nakon 40 godina vlasništva nad zemljištem, Matheson je izjavio za NBC6 da je sada savršeno vreme za prodaju.

Ostrvo Bird Key nalazi se u registru ugroženih ekoloških zemljišta okruga. Zbog toga lokalni ekolozi izražavaju zabrinutost zbog potencijalne prodaje ostrva, strahujući da bi mogla poremetiti prirodno stanište ptica.

Hoze Francisko Baros, predsednik Tropical Audubon Society-a, rekao je da bi građevinski radovi na ostrvu verovatno uključivali iskopavanje i nasipanje postojećih močvara.

“Veći deo staništa je izgubljen sa Majami Biča i duž obale Miamija-Dadea. Ovo ostrvo posebno služi kao utočište, mesto odmora za ove ptice,” rekao je Baros. “Ova ostrva leže u centru morske rezervacije Biskajskog zaliva. Podležu mnogim saveznim i federalnim zakonima.”

nbcmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0